Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 10.07.2011.
19:12
Vestionline A

“Đukanović zarobljen u vremenu šverca“

“Predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) i bivši premijer Milo Đukanović je ostao zarobljen u vremenu kada se u Crnoj Gori švercovalo gorivo i cigarete“, rekao je nekadašnji crnogorski predsednik Momir Bulatović, prenose beogradski mediji.

Momir Bulatović
 

Bulatović je u intervjuu podgoričkim ''Vijestima'' za svoje nekadašnje saradnike rekao da su oni sada drugi ljudi.


“Dođe mi da im poručim da ono što se radilo do 1995. godine ne može da se radi danas. Koriste politički autoritet da zarađuju pare, ucenjuju ljude'', rekao je Bulatović i dodao da sve funkcioniše na principu “ja tebi, ti meni” bez ikakvog poštovanja privrednih zakna.


Razlaz zbog Slobe ili šverca?

Bulatović i Đukanović su se razišli 1997. godine, nakon odluke bivšeg premijera da se, uz podršku SAD, ogradi od zajedničkg političkog mentora Slobodana Miloševića. Bulatović kao pravi razlog za razlaz navodi šverc.


“Rekao sam im tada se sve mora prekinuti i vratiti pod okrilje zakona, ali je bilo teško prekinuti bilo kakav dotok novca sa sumnjivim partnerima. Nisam video tu želju da su hteli prekinuti i vratiti se u bilo kakvo normalno poslovanje'', naveo je Bulatović i dodao da zna da je bilo dovoljno za bilo kakav posao u Crnoj Gori da odete i da vas primi Svetozar Marović, i da sve bude apslutno rešeno.


“Žao mi je što sam doprineo pobedi DPS-a“

Bulatović je rekao da žali što je pomogao pobedi jedinstvenog DPS-a 1996. godine, jer, kako kaže, da su tada izgubili naučili bi da je vlast promenjiva, da postoje putevi kompromisa i da se sa partijama mora sarađivati. Rascep unutar DPS je počeo oko gomilanja bogatstva u pojedinim krugovima, rekao je Bulatović.


“Tada Crna Gora dolazi na jednu potpuno nestabilnu poziciju koja, nažalost, traje i do dana današnjeg. Umesto da se svi objedinjavamo u nekoj građanskoj verziji mi smo se tako duboko pocepali da je krajnji rezultat te podele i podela tog srpsko-crnogorskog nacionalnog korpusa sa rezultatima kakvi su danas, a koji su za Ginisa. Crna Gora je jedina država u Evropi koja nema većinski narod i jezik", naveo je Bulatović.


Stvorena kolateralna država

On kaže da Crnu Goru vidi kao kolateralnu državu. Hteo je, kaže, da spase onu veliku Jugoslaviju, ali je nedavno pročitao da su u raspad bili umešani Stejt department i MMF i shvatio da se borio za nešto što je unapred bilo osuđeno na propast.


“Crnogorska nezavisnost je sada neprikosnovena i ništa se bitnije politički ne može promeniti, ali je fakat da u ekonomskom i političkom smislu nedostaje priča o perspektivi", poručio je Bulatović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.07.2011. 19:27
MOJ MOMIRE, NEZNA SE S KIM SI SE VISE "USRECIO"...DALI S MILOM ILI SLOBOM???
Nedelja 10.07.2011. 22:46
Kakva izjava ON pomogao pobedi DPS 1996 godine ? Pa ostao je upamćen po tome što je ceo dan igrao igrice na kompjuteru u kabinetu bilmez jedan. Ko je bre nekoga od njih pitao išta dok je Milošević bio vlast. On ih je u džemperima sve doveo tu gde su bili serdari i vojvode.
Nedelja 10.07.2011. 21:40
“Đukanović zarobljen u vremenu šverca“- Neka i tamo ostane!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online