Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 02.07.2011.
21:52
Vestionline A

Socijalistička internacionala isterala Dodika

Veće Socijalističke interancionalne danas je u Atini, na osnovu preporuke Etičkog komiteta, suspendovalo Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika iz te organizacije, javili su mediji u Bosni i Hercegovini.

Dodik nije poslušao upozorenja Socijalističke internacionale

Predsednik Etičkog komiteta Socijalističke internacionalne Moris Brod rekao je da je proces monitoringa SNSD i pored brojnih upozorenja, pokazao izostanak bilo kakvog napretka u delovanju i retorici i da su nacionalizam i ekstremizam i dalje prisutni u radu ove stranke, naveli su mediji.

SNSD je, kako je saopšteno, upozoren da, ukoliko se nešto značajno ne promeni u ponašanju i delovanju te stranke, sledi njeno definitivno isključenje iz Socijalističke internacionale.

Ptpredsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojičić izjavio je da u toj stranci nemaju nikakvih saznanja da je Veće Socijalističke internacionale suspendovalo SNSD iz te organizacije.

Radojičić je da je ovu vest plasirala Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, koja se već tri godine bori da se SNSD isključi iz Socijalističke internacionale.

"SNSD je već tri godine pod istragom na osnovu tužbi SDP i njenog predsednika Zlatka Lagumdžije, koji pokušavaju da izlobiraju naše isključenje iz Socijalističke internaiconale", rekao je Radojičić.

On kaže da SNSD nema zvaničnu potvrdu takve odluke od strane Veća Socijalističke internacionale.

"Informacija koju mi imamo iz, nezvaničnih izvora, jeste da je odlučeno po tužbi SDP, koji nas stalno tuže, da nam se pošalje upitnik na koji mi treba da odgovorimo do jeseni. Zvanične informacije ćemo imati tek u ponedeljak", rekao je Radojičić.

POVEZANE VESTI

Subota 02.07.2011. 22:03
na prostorima bivše sfrj ne postoje partije sa socijalističkim programom i idejama,sve su to folirantske partije.
Subota 02.07.2011. 22:08
Чуј екстремизам, а они што су завили пола планете у црно својом идеологијом- лењин, стаљин...и све то углавном у православним земљама.
Subota 02.07.2011. 22:12
Sada su ga odsekli od Tadića, onaj se taman vratio sa godišnjice SDP u Nemačkoj. Ne sme sada ni Dačić da posreduje, SPS je još pod monitoringom. Posle političkih slede ekonomske sankcije. Udarili kao filoksera na vinograd, ali nikada nije bilo da vina nema.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online