Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 28.06.2011.
13:38
Vestionline, Srna A

Ratko Mladić izabrao advokate

Optuženi bivši general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić odlučio je da advokat Miloš Šaljić i njegov ruski kolega Aleksandar Mezjajev budu u pravnom timu koji će zastupati Mladića pred Haškim tribunalom, rekao je Srni Miloš Šaljić, advokat porodice Mladić.

U Mladićevom timu: Miloš Šaljić

"Za sada smo u pravnom timu nas dvojica, a kasnije ćemo uključiti i druge", rekao je Šaljić.

Aleksandar Mezjajev poznat je kao dobar poznavalac rada Haškog tribunala, publicista i profesor međunarodnog prava. Učestvovao je i kao pravni savetnik u odbranama Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića.

Bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske uhapšen je 26. maja u Srbiji.

Tužilaštvo ubrzava postupak

Prema rečima glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca, optužnica protiv Mladića čvrsto je uteljemena, a Tužilaštvo preduzima sve kako bi ubrzalo postupak protiv njega.

Učiniće sve da dokaže Mladićevu krivicu: Serž Bramerc

Bramerc je, u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz", istakao da će Tužilaštvo učiniti sve da u narednom periodu dokaže Mladićevu individualnu odgovornost za brojne zločine.

"Imamo vrlo čvrst temelj za predmet Mladić. Ali, naravno da moramo da utvrdimo njegovu individualnu krivičnu odgovornost za te zločine i oslanjaćemo se na neke dokaze koji nisu morali nužno biti predstavljeni u predmetima koji se vode protiv drugih optuženika", kazao je Bramerc.

On je istakao da je optužnica protiv Mladića već organizovana i usklađena sa optužnicom protiv bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, i da će biti koncentrisana na kampanju etničkog čišćenja, maltretiranje civila u Sarajevu, zločin u Srebrenici i uzimanje pripadnika mirovnih snaga UN za taoce.

Bramerc je ponovo izrazio zadovoljstvo što je Mladić uhapšen, ističući da ipak ostaje pitanje kako je bilo moguće da se on skriva toliko godina.

On je dodao da i dalje očekuje od vlasti Srbije da uhapse Gorana Hadžića, ali i Radovana Stankovića koji je u Srbiju pobegao iz zatvora u BiH gde je zbog ratnih zločina osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.06.2011. 15:49
Generale,Generale nek je tvojoj majci hvala sto junaka rodila je da se srpstvu vrati slava!!!!
Sreda 29.06.2011. 16:20
Cuj da ubrza postupak? To dok Hag radi? E nece moci brale, kada Rus kaze "njet", ne bih rekao da ce to ici poprecke.
Sreda 29.06.2011. 16:22
Nego je li osnovan fond za finansijsku pomoc generalu Mladicu, Dr. Karadzicu i ostalima. Jedva cekam da uplatim od ove svoje crkavice, osjecacu se kao da sam u crkvu dao!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online