Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 21.06.2011.
06:14
Alo A

Pet lekara s VMA putuje kod Mladića

Petočlana ekipa stručnjaka sa VMA uskoro bi trebalo da otputuje u Sheveningen i pregleda Ratka Mladića, ukoliko on ne bude imao zamerki na izbor lekara koje mu je država obezbedila.

Mladić čeka da ga pregledaju doktori iz Srbije
 

Između ostalih, na spisku su pukovnik Radomir Samardžić, načelnik Klinike za psihijatriju, i potpukovnik Toplica Lepić, načelnik odeljenja za neurologiju, otkriva “Alo!”.

Mladićev advokat Miloš Šaljić potvrdio je da je dobio spisak, ali i ne ko se sve nalazi na njemu.

- To zaista ne bih smeo da vam kažem. Ja ću ovaj spisak odmah proslediti Ratku preko sina Darka, koji je kod njega u poseti. Mi moramo u toku sutrašnjeg dana da se izjasnimo o tom spisku. Ukoliko Ratko ne bude imao zamerki, očekujem da ova ekipa lekara već u nekoliko narednih dana otputuje u Hag i pregleda Ratka - izjavio je Šaljić.
 

Ipak, kako nezvanično saznaje "Alo", na spisku nema nijednog stručnjaka iz Kliničkog centra Srbije, iako je bilo najava da će država oformiti zajednički tim lekara iz ove dve državne ustanove. Prema saznanjima lista, Vojnomedicinska akademija je još krajem prošle nedelje Kancelariji za saradnju sa Haškim tribunalom dostavila imena svojih stručnjaka.
 

Na tom spisku su, pored Samardžića i Lepića, kardiolog Žarko Vučinić, gastroenterolog Nebojša Manojlović i urolog Predrag Aleksić.

Ratko Mladić optužen je pred Haškim tribunalom 25. jula 1995. za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata u BiH.  Mladić je uhapšen 26. jula u selu Lazarevo, a pet dana kasnije je isporučen Tribunalu.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.06.2011. 08:56
Generale neka si nam ziv i zdrav ma gde bio,Generale NEKA TE BOG CUVA I NEKA TI PODARI SNAGU DA IZDRZIS,TI SRPSKOM NARODU MNOGO ZNACIS MA GDE BIO!!!!!! ZIVEO SRPSKI HEROJ RATKO MLADIC!!!!!!!!!!!!!!!!
Utorak 21.06.2011. 16:50
Da si ti nama postovani generale ziv i zdrav jos mnogo godina ! Za bagru koja te je isporucila nemam reci. Namece se pitanje, da li je neko uopste pregledao generala pre nego sto je predat Hagu ? I ako jeste, ko je lekar koji je potpisao da on moze pred Tribunal u onakvom stanju? Bas mi je zao ove bagre na vlasti, ne mogu da uhapse srca svih nas u kojima zivi RATKO MLADIC !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online