Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 11.06.2011.
01:44 >> 08:07h
Srna A

Amfilohije se teško snalazi u politici

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je ulaskom u politiku uvek ulazio u zonu gde se teško snalazio i gde je produkovao greške, ocenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

Vujanović je rekao da je uvek iskazivao kritički odnos prema porukama i komentarima mitropolita Amfilohija.

Bavljenje crkve politikom uvek znači rizik: Filip Vujanović

“Uvek sam javno kritikovao njegovo političko istupanje i smatrao da mitropolit treba da stoji u okviru onoga što su poruke mitropolita i crkvenih i verskih velikodostojnika koji treba da šalju poruke mira, sklada, ekumenstva i ljubavi", naglasio je Vujanović.

Prema njegovim rečima, verski velikodostojnici treba da šalju poruke koje pomažu državi i da budu njeni saveznici, kao što ruska crkva pomaže ruskoj državi da se ono što je dobra poruka crkve ostvari u društvu, u smislu vrednosti porodice i pojedinca, i pravih poruka za kvalitet i zdravi život.

Vujanović je za "In televiziju" rekao da bavljenje crkve politikom uvek znači rizik.

Više državno tužilaštvo Crne Gore optužilo je vladiku Amfilohija zbog govora mržnje, jer je na Badnje veče prokleo sve koji hoće da sruše limeni objekat na Rumiji, čime je, po mišljenju Tužilaštva, prekršio Zakon o javnom redu i miru.

Suđenje koje je trebalo da bude održano u četvrtak, odloženo je za 23. jun jer se mitropolit Amfilohije nije pojavio na pretresu.

“Irinej vređa Crnogorce“

 

Vujanović je ocenio kao "zabrinjavajući" stav patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja o crnogorskoj naciji, odnosno o negiranju Crnogoraca kao nacije.

 

"Stav Irineja je zabrinjavajući. Irinej ne može da osporava crnogorsku naciju. Svako osporavanje je uvreda za Crnogorce", rekao je Vujanović.

 

Prema rečima Vujanovića, očito je da se u Srbiji negiraju Crnogorci kao nacija, ali, kako je objasnio, ne treba Crna Gora, zbog toga, da ulazi u konfrontacije sa Srbijom.

POVEZANE VESTI

Subota 11.06.2011. 05:50
Vaša politika gospodine Vujanoviću, svodi se samo na kriminalu i suprostavljanju svemu što je srpsko.
Subota 11.06.2011. 03:25
Vujanovicu ne mlati barem ti znas kosi i znam da nisi kao mile aaaaaa isto si u pravu da Radovic preteruje zna i on se mesa demu nije mesto isto je tacno da treba narodu da govori nesto drugo aaaaa ne o politici ???? Aaaaaa ti se odmakni malo od mila Djukanovica jer nisi kao on znam. Da si u srcu veliki SRBIN i prestani sa omalovazavanjem onog sta si ti ustvari pusti pare i mila ili se njega bois sta nije izostaviti . Mile je jedna prodata dusa koja nemoze nazad znas i sam pa onda nastavi ako oces njegovim pute ? Hrvati mu se smeju kako se izvinjavao njima . pa vidi koje mile.
Subota 11.06.2011. 08:35
crnogorci bogme na srbe iz srbije iz svih oruzja, al ne vracaju svoje kadrove iz beograda ostavljene na teret srbije . ne vracaju ni kuce,stanove otete srbima iz srbije na dedinju i drugim lepim delovima beograda. lepa neka samostalnost ta crnogorska. SAMOSTALNA SRBIJA BRE!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online