Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 08.06.2011.
14:06
J. Arsenović - Vesti A

Šešelju ne daju ni novac ni svedoke

Nemanja Šarović, rukovodilac pravnog tima Vojislava Šešelja u predmetu zbog nepoštovanja suda, kaže da su do sada saslušani svedoci potvrdili da Tribunal nemilice troši novac ne bi li svedoke instruirao da lažno svedoče, uskraćujući istovremeno pravnim savetnicima lidera radikala finansije i za najelementarnije potrebe.

Nemanja Šarović

- To ne kaže pojedinac, već mnogi svedoci koji su te svoje izjave sudski overili i u kojima svedoče kako su ucenjivani i kako su im iznuđeni lažni iskazi.

Istovremeno, Dejanu Miroviću, pravnom savetniku, i meni nisu dozvolili da otputujemo u Hag.

Nisu nam platili troškove aviona i smeštaja, iako je to minimum na koji imaju pravo pravni savetnici.

Takođe su sprečili da se Šešelj sretne sa svedocima, tako da oni praktično dolaze pred sud bez ikakvog prethodnog kontakta sa njim - kaže Šarović.


Prema njegovim rečima svih 10 svedoka su otputovali u Hag i trebalo bi da nastupe u sudu.


- U bilo kojoj civilizovanoj državi do ovog suđenja ne bi ni došlo, a sve je to deo pritiska na Šešelja i u službi odugovlačenja procesa - kaže Šarović.

Ne odustaje

 

Šešelj je optužen za nepoštovanje suda zato što je u jednoj od svojih knjiga otkrio identitet 11 zaštićenih svedoka iz glavnog postupka. Tribunal je Šešelja ranije pravosnažno osudio na 15 meseci zatvora zbog istog prekršaja.

 

Lider radikala je krajem maja ponovo optužen za nepoštovanje suda zato što je odbio nalog da sa svoje internet stranice ukloni dokumente u kojima se otkriva identitet zaštićenih svedoka.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.06.2011. 14:14
Spomenut cu samo Natasu Kandic koja zivi u Srbiji bolesna od mrznje ucenjivala je i pretila svedocima. Ona mora krivicno da odgovara zbog tog dela,ali i satanizovanje srbskog roda koje godinama javno cini izmisljajuci zlocine i nalazi lazne svedoke koji svedoce i uvek budu uhvaceni u lazi.
Sreda 08.06.2011. 19:17
Šešelj je postao velika smetnja inkvizitorima u Hagu jer je intelektualno i stručno jači. Kazna Biljani Plavšić koja je neposredno rukovodila je bila 11 godina, tako da i oni znaju da Šešelju za njegove zapaljive govore ne mogu ništa i da je posle 8,5 godina kazamata, on praktično slobodan čovek. Sada jednostavno vuku vreme da Tadić završi Kosmet i onda se u oktobru Voja vraća. Takav termin je prognozirala i nesretna Nataša Kandić, a ona žena bar zna šta se kuva u Hagu. Jedno je sigurno, Tadić na izbore protiv Šešelja izaći neće i ceo postupak izborne komisije pratiće preko CNN.
Sreda 08.06.2011. 18:41
Haag se sluzi nevjerovatnim stvarima, to znamo odavno! Medjutim, gledajuci saslusavanje svjedoka juce i prekjuce, sudija O-Kvon je premasio i samog sebe u bezobrazluku, provokacijama Seselja i krsenju svih mogucih zakonskih i proceduralnih pravila, koje je inace tribunal sam i donosio! Cijeli ovaj proces, sve vise i vise mi lici na neku vrstu cirkusa, ali sa pravdom i sa ozbiljnom ustanovom, vrijednom bar nekog postovanja oni vise nemaju nista zajednicko!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online