Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 06.06.2011.
12:33
M. Jakšić - Vesti A

Sudija izbacio Srbe iz sudnice

Opštinski sud u Obrovcu neće da iseli porodicu koja je uzurpirala ugostiteljski objekat čiji su vlasnici Milovan i Janja Lukač, bez obzira na to što je Županijski sud u Zadru presudio u njihovu korist.

- Ne date mi moj kafić zato što sam Srbin - odbrusio je Milovan Lukač sudiji Nikoli Marinoviću, kad je video da navija za otimače njegovog kafića koje je tužio. Marinović je na gnevni Milovanov istup reagovao njegovim izbacivanjem iz sudnice. Isterao je napolje i Milovanovu suprugu Janju. Ponovila se tako dobro poznata priča sa imovinom izbeglih Srba koja im je oteta uz pomoć hrvatske države.

Policajac falsifikovao ugovor


Kada su Milovan i Janja 1995. godine izbegli iz Obrovca u Mađarskoj su se našli sa Janjinom kćerkom od brata Mirjanom i njenim suprugom hvatskim policajcem Ivicom Jurjevićem. Potpisali su ugovor da oni koriste njihov kafić dok se Milovan i Janja ne vrate . Nakon toga Ivica Jurjević je falsifikovao ugovor o kupoprodaji tog objekta.


Samo što nas nije tukao


Sudija Marinović samo što nas nije šutirao po sudnici govori o muci svoje familije vidno iscrpljena Janja Lukač
i dodaje kako je on sve vreme pušio dok je trajala sudska rasprava, a u jednom momentu je rekao da je iz Imotskog.

Scenario je ovakav: Najpre Županijski sud nakon višegodišnjeg suđenja nekako donese odluku o povraćaju imovine, a uzurpator tuđe imovine neće da izađe napolje.

Vlasnik otetog objekta zatraži intervenciju opštinskog suda koji celi spor nastavi da rasteže u nedogled. Ovakva strategija računa na jednu od sledećih završnica - odustajanje vlasnika imovine od maratonskog sudskog procesa koji mnogo i košta, na presudu višeg suda da vlasnik uzurpatoru plati cenu daleko ispod tržišne ili na prodaju imovine budzašto nagodbom između njezinog vlasnika i uzurpatora.

Lukači su inače iz Obrovca najpre izbegli u Beograd te nedugo nakon toga otišli da žive u Prijedor gde je Milovan i rođen.
 

- Kada bi Evropska unija iskreno ocenjivala kvalitet hrvatskog pravosuđa ova država ni u sledećih 10 godina ne bi ušla u nju. Koliko je samo ovakvih slučajeva. Što je imovine vrednija manje su mogućnosti da bude vraćena vlasniku - govori za "Vesti" Milovan Lukač, vlasnik poznatog benkovačkog kafića Kondor.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.06.2011. 13:07
И ове године летујте у Хрватској ... воле вас, што здушно показују у свакој прилици и на сваком месту.
Ponedeljak 06.06.2011. 14:12
А шта друго и очекивати од усташа?
Ponedeljak 06.06.2011. 13:28
Ako je zupanijski sud presudo u korist doticnih Srba, onda nema sta da opstinski sud laprda.Ovo je idealna prilika da se pokaze u Strazburu i novinama/medijima sudca koji je ovakvu presudu doneo kao i onaj lekar u Otoccu koji nije hteo da leci srbsku izbeglicu. I ne cekati da se izvinjava netko u ime ministarstva vlade ili netko od EU podrepaka, vec pravac Ustavni sud ili Strazbur. Upoznati pismom kancelariju UN-a, ambasade sa slucajem.U sve medije koji su ovakvog materijala gladni, ovo je samo jos jedan dokaz da Hrvatska sa ovakvim Hrvatima ne ide nikud.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online