Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 14.05.2011.
09:50
Vestionline A

Srpski turisti dobrodošli u Hrvatsku

Uprkos napetostima nakon donošenja haških presuda hrvatskim generalima, Hrvatska je bezbedna zemlja i srpski turisti su dobrodošli, izjavila je portparol hrvatskog ministarstva turizma Antonela Frković.

"Hrvatska je bezbedna turistička zemlja, što potvrđuju i statistike, a i turisti nas tako doživljavaju. Na malobrojne incidente koji se ipak dese, reaguje odmah i efikasno, i policija ih prioritetno rešava", rekla je ona.

Srbi dobrodošli na hrvatsko primorje

Haški tribunal osudio je 15. aprila hrvatskog generala Antu Gotovinu na 24 godine zatvora zbog učešća u udruženom zločinačkom poduhvatu i progon Srba u akciji "Oluja" 1995. godine, dok je general Mladen Markač osuđen na 18 godina. General Ivan Ccermak je oslobođen svih optužbi.

"Prema našim informacijama, incidenti vezani za goste iz Srbije se rešavaju pođednako brzo kao i svi ostali takvi slučajevi koji se odnose na turiste iz bilo koje druge zemlje", kazala je Frković, ističući da su srpski turisti dobrodošli u Hrvatskoj, kao i svi gosti iz drugih zemalja.

"Incidenti vezani uz goste iz Srbije brojčano ne odudaraju od broja incidenata vezanih uz goste iz npr. Nemačke, Slovenije i drugih zemalja, a ministarstvo turizma, nezavisno o tome odakle turista dolazi, uvek brzo reaguje ako postoji prigovor, primedba ili bilo koji zahtev", ističe ona.

Hrvatska će za 2011. godinu u Srbiji sprovesti uobičajenu promotivnu turističku kampanju, kao što je sprovodi od 2009. godine, kaže Frkovićeva i izražava zadovoljstvo interesom turista iz Srbije za letovanje na hrvatskom primorju, koje je iskazano, između ostalog, i na sajmu u Beogradu gde je Hrvatska bila zemlja partner.

"Zadovoljni smo, pri čemu valja naglasiti da je ceo niz hrvatskih turističkih kompanija pokazao zanimanje za srpsko tržište. Povratne informacije su pozitivne, što znači da postoji pojačano zanimanje za Hrvatsku. S druge strane, Srbija takođe predstavlja svoje tržišne mogućnosti u Hrvatskoj, ali i hrvatski turisti sve češće posećuju Srbiju i tu pre svega mislimo na boravke vrste 'Siti brejk' (city-break)", rekla je Frkovićeva.

POVEZANE VESTI

Subota 14.05.2011. 10:25
Da je bilo pameti, imali bi mi srpsku obalu od Splita južno do Herceg Novog po mapi Londonskog Ugovora iz 1915. Onda bi njima Srbi reklamirali Dubrovačku rivijeru a Talijani reklamirali Portorozo, Kapo d' Istria, Polo, Fiume, Abaciju i sve ostalo do Spalato.
Subota 14.05.2011. 10:13
neka hvala ....moj novac nece u vasu kasu......KALIMERA KALISPERA kod njih nam je kao kod kuce
Subota 14.05.2011. 12:00
Neka hvala !!! Neka vam dolaze Nemci kojima ste i pevali "danke Deutschland" ..nego nece ni oni hahahaaha !!Pa sta ta Hrvatska nudi turistima osim "lijepe njihove" ?Ono malo Dubrovnika i to je to.. A gostoljubivost prema Srbima je na "EU-nivoe"... Neuporedivost je "lijepa njihova" recimo sa grckim ostrvima, svako je prica za sebe svako ima istoriju , a o cistoti i toplini mora da i ne govorim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online