Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 10.05.2011.
07:47
D. Lj. J. - Vesti A

I terorista na poslaničkoj listi

Na poslaničkim listama prevremenih parlamentarnih izbora koji će se održati 5. juna u Makedoniji našli su se i komandanti paravojne albanske Oslobodilačke nacionalne armije (ONA), ali se ne zna da li će oni proći "filter" Državne izborne komisije.

Džezair Šaćiri

Nosilac poslaničke liste Demokratske unije Albanaca (DUA) za Drugu izbornu jedinicu je bivši komandant paravojne ONA i nekadašnji poslanik u makedonskoj skupštini, Džezair Šaćiri Hodža.

Nakon završetka poslaničkog mandata, Hodža je otišao u selo Tanuševci na Skopskoj Crnoj Gori, gde je živeo okružen velikim brojem naoružanih bivših vojnika ONA.
 

Makedonska policija nije smela da ulazi u to selo, a sa naoružanom bandom, pored Tanuševaca, on je kontrolisao Lipkovo, Gošince i druga sela duž Skopske Crne Gore.
 

Odmetničko delovanja Šaćirija u pojasu pograničnih sela Tanuševci, Brest i Malino, gde je 2001. godine počela albanska oružana pobuna protiv vladinih snaga zbog navodno "narušenih ljudskih prava", početkom juna prošle godine "krunisano" je proglašenjem "Republike Tanuševci".
 

Državna izborna komisija će ovih dana znati da li će nosilac poslaničke liste DUA u Drugoj izbornij jedinici ostati Džezair Šaćiri, pošto se on nalazi na poternici MUP-a koji ga traži zbog kidnapovanja.

Teško naoružanje

 

Hodža se svojevremeno pohvalio da njegovi borci, albanski odmetnici, pored lakog, poseduju i teško naoružanje i ponovio da će "Republiku Taniševci" izdvojiti iz Makedonije i priključiti "Republici Kosovo".

POVEZANE VESTI

Utorak 10.05.2011. 08:24
Moze! Sto se mene tice i pola BJRM da pripojite KiM. Kada mi nasu svetu zemlju oslobodimo virusa siptarusa i oteramo svu gamad koja se tamo nakotila, vraticemo nas Kosmet u sastav matice Srbije u vecem obimu nego sto je bio. Hvala unapred za vase izgubljene bezvredne zivote ali ne hvala!
Utorak 10.05.2011. 23:35
pojam terorista je veoma uzak .ako ameri kažu da" nije terorista"onda će u makedoniji konstatovati da nije.
Utorak 10.05.2011. 09:43
Stvarno pojedini komentari lice na ljubomorne ispade. Kosovo je srpski problem a Makedonija, Makedonski. Ono sto treba posmatrati je kakav ce uticaj imati situacija u okolnim drzavama, Makedonija, CG, na situaciju na Kosovu i u juznoj Srbiji. A ostali ako hoce da dovedu na vlast nekog hromog dabu, ili nekog orangutana, to je njihova privatna stvar.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online