Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 23.04.2011.
18:41
Vestionline A

Vekić: Mesić laže i proziva Tuđmana

Bivši hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ivan Vekić danas je u Osijeku nazvao lažima izjave bivšeg predsednika Stjepana Mesića. Mesić je izjavio da je "lično bio prisutan kad je jedan tadašnji ministar, koji je takođe ovih dana prilično glasan, referisao Tuđmanu da se srpska sela u zapadnoj Slavoniji pale u tri smene".

Bivši ministar je tu Mesićevu izjavu ocenio napadom na prvog hrvatskog predsednika Franju Tuđmana, naglasivši da je

Mesić svojom izjavom utvrdio da je tadašnje hrvatsko političko i vojno vođstvo znalo šta se dešava, ali da to nije sprečilo.

Vekić tvrdi da Mesić tom izjavom prozvao i njega, i pokojnog predsednika Franju Tuđmana, i da Mesić, pritom i laže.

Ivan Vekić: Imali smo pravo da palimo neka sela

Prema Vekićevim rečima, "neke kuće su spaljene, a bile bi spaljene i opet, jer su predstavljale uporišta teroristima".

"Tamo nije ubijen ni jedan civil, jer su civili napustili svoja sela. To su sela, sa srpskim stanovništvom, ali to su četnička sela", rekao je Vekić i kao dokaz za svoju tvrdnju pomenuo je zločine u mestima Četekovac, Voćin, Mikleuš i Balinci gde, kako je rekao, "Hrvate nije ubijala JNA, ni dobrovoljci iz Srbije i Crne Gore, već mesni četnici, za čijim spaljenim kućama sada žali Stjepan Mesić".

"Predsednik Tuđman nije znao ni za kakva paljenja srpskih sela, čak ni za ona na koja smo imali pravo, jer mu nismo referisali na takav način", rekao je Vekić koji smatra da Mesićeva izjava o njemu treba značiti da je već osumnjičen.

Ocenio je i da je onima koji pokušavaju da dokažu da je Hrvatska stvorena na zločinu potrebno da se osim generala, osude i najviši civilni zvaničnici.

Vekić je jedan od osnivača HDZ-a, 1989. godine bio je u Saboru, a od 31. jula 1991. do 15. aprila 1992. bio je drugi ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, prethodnik mu je bio Josip Boljkovac, a naslednik Ivan Jarnjak.

Jedan je od osnivača i predsednik ekstremno desničarske stranke Hrvatska straža i suorganizatora antivladinih protesta i protesta povodom haške presude.

Pojedine nevladine organizacije prozivaju ga za povezanost sa zločinima u Slavoniji i drugim delovima zemlje koji su se dešavali dok je bio ministar, a od februara se protiv njega vodi istraga.

POVEZANE VESTI

Subota 23.04.2011. 18:57
nije nego. ajde ustase. samokoljaci. sta cekate. nastavite samoklanje.
Subota 23.04.2011. 20:56
Ma pogledajte ovom Ustaskom moronu CRNE KOSULJE. Pravi reprezentativac Paveliceve i Budakove Ideologije. Hrvatska - Jeidna preostala zemlja sa Fasistickom Idelogijom. Pogled i izraz lica pun mrznje - zver u zdanju coveka. Seme vam se zatrlo Ustasko.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online