Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 02.04.2011.
17:51
Vestionline A

Dodik: Stranci su krivi za sve

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocenio je da su za zastoj i krizu u BiH odgovorni stranci, kao i da će, ukoliko ove godine ne bude popisa na nivou BiH, krivicu snositi bošnjački političari.

"Očito je da se u BiH ne može postići ni minimalni kompromis oko najjednostavnijih stvari", izjavio je Dodik za "Glas Srpske".


Dodik smatra da su rešenja, koja su u poslednje vreme donošena u BiH, "produkt i pamet stranaca", pa stoga "zastoj i krizu treba pripisati njima".

Loša rešenja su produkt stranaca: Milorad Dodik
 


On smatra da stranci u RS nisu mogli naći pukotine i poslušnike koji će urušavati RS, zbog čega su sada krenuli na Federaciju BiH (FBiH).


"Možda su baš zbog toga stranci, doskora naklonjeni FBiH, počeli da rovare i proizvode dodatnu krizu, ali mi ne smemo da se uljuljkamo, jer se samo čeka trenutak da bi se nastavilo sa urušavanjem RS. Poručujem da smo spremni i da ćemo svim demokratskim sredstvima braniti interese RS", rekao je Dodik.


Dodik je istakao da je prepoznao bošnjački ekspanzionizam "kroz politiku bošnjačkih stranačkih lidera Zlatka Lagumdžije, Sulejmana Tihića i Harisa Silajdžića". Za njih smatra da sada na dnevnom redu imaju obračun sa Hrvatima i njihovim nacionalnim interesima.


"Čim se stvori minimalna prilika to će upotrebiti i prema Srbima", predvideo je Dodik.


Ono što činim, napomenuo je Dodik, "nije samo odbrana kolektivnog prava Hrvata, to je u isto vreme i odbrana naših pozicija u budućnosti koje se odnose na Dejton i interese srpskog naroda".


Dodik ističe da je RS spremna da razgovara o formiranju vlasti na nivou BiH na poznatim principima koje su promovisali i objašnjava da bi "u vlasti trebalo da se nađu legitimni predstavnici konstitutivnih naroda i to oni koji su dobili nesumnjivu podršku u svom narodu".


Prema rečima Dodika, predsedavajući Saveta ministara treba da bude legitimni predstavnik hrvatskog naroda i rotacija se mora poštovati da bi se održala BiH.
Što se tiče formiranja vlasti na nivou BiH, RS je već odavno spremna, naglasio je Dodik.


"Neka sada visoki predstavnik raspetlja situaciju koju je zapleo u FBiH i vlast na nivou BiH može da se formira", rekao je Dodik.


Govoreći o skorom dolasku specijalnog predstavnika EU u BiH, Dodik je istakao da je dobrodošao kao partner.


"Možemo prihvatiti saradnju sa Evropom i njihovim predstavnicima, ali uplitanje specijalnog predstavnika EU u domaće poslove i suspendovanje odluka domaćih institucija bilo bi nedopustivo", zaključio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Subota 02.04.2011. 20:52
Ne zaboraviti zapadno krajiske opstine da se naplate Hrvatima ako hoce nasu potporu za autonomiju u sklopu FBiH.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online