Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 29.03.2011.
02:21
Vestionline A

Rusija zabrinuta zbog Inckove odluke

Ruski ambasador u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko kaže da se Rusija protivi odluci visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, koji je suspendovao odluku Centralne izborne komisije BiH o formiranju vlasti u Federaciji BiH.

Aleksandar Bocan Harčenko: Institucije u BiH treba same da donose odluke
 


"Mi smo protiv takve vrste odluke. Mi smo Incku izneli mišljenje da je neophodno da domaće institucije same odluče kako postupiti u odnosu na novonastalu situaciju u FBiH", rekao je Harčenko u intervjuu za "Nezavisne novine".
 

On kaže da se Rusija neće mešati u unutrašnje stvari BiH i na koji način treba doći do dogovora.
 

"To je stvar domaćih faktora. Ali naravno da ovo izaziva jaku zabrinutost u Rusiji. Mi smatramo da su domaće institucije osposobljene i da mogu same naći rešenje i zato se protivimo miješanju međunarodnih faktora. U implementaciji izbornih rezultata treba poštivati te izborne rezultate, dejtonske principe i principe ravnopravnosti svakog naroda", rekao je Bocan-Harčenko.
 

Govoreći o prošlo sedmičnom susretu rukovodstva Republike Srpske sa ruskim premijerom Vladimirom Putinom u Beogradu, ruski ambasador u BiH kaže da je taj sastanak bio neformalan, ali je, pre svega, uključivao projekte od strateškog značaja i za RS i za Rusiju.

On kaže da je došlo vreme da PIC napravi jasnu odluku u smislu zatvaranja supervizije i arbitraže u distriktu Brčko.
 

"To bi bilo važno i za Brčko, ali i za strategiju zatvaranja OHR-a u celini. Brčko ni u kakvom smislu ne izgleda lošije od ostatka BiH, a u nekim stvarima izgleda i bolje", rekao je Harčenko, naglašavajući da će zatvaranje OHR-a biti stav Rusije u PIC-u.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.03.2011. 02:46
neutemeljena mrznja prema srbima, pocevsi od gensera pa do incka je kriva za rat u bosni, izetbegoviceva patoloska mrznja je uzrok desavanja 90-tih, srebrenica nije i nikada nece bit proglasena kao genocid, jer genocid se dan-danas sprovidi iskljucivo protiv pravoslavlja od istih organizacija poput vatikanu, koji je sami krivac jasenovca i skrivanje ustasa, odluceno moramo datrazimo odstetu od potomaca njihovih koji se kriju u raznim zemljama, islamski ratnici poput sina izetbegovicevog, zukorlica i njegovog tate nijues u vernici no teraju siromasne muslimane kao robove u njihovu korist, srbi kao jedini izvorni narod balkana zahtijeva svoju izgubljenu zemlju natrag, jos traje ratno stanje
Utorak 29.03.2011. 12:27
Incko:"zadatak sam obavio,bosne više nema".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online