Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 16.03.2011.
02:39
Beta A

Crna Gora: Opravdano protiv Srbije

Crnogorski ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Milan Roćen ocenio je danas da je Crna Gora opravdano reagovala protestom zbog strategije Vlade Srbije o odnosu sa srpskom dijasporom u regionu.

Ćeraćemo se još: Srbija i Crna Gora
 

Odgovarajući na poslaničko pitanje u Skupštini Crne Gore, Roćen je rekao da trenutak donošenja te strategije i njena sadržina mogu da pokazuju želju Beograda da direktno utiče na rezultate popisa stanovništva u Crnoj Gori, koji će biti organizovan od 1. do 15. aprila.


Roćen je rekao da je Beograd i sam procenio da je "previše otvoreno definisao svoju politiku prema Crnoj Gori", pa je strategija delimično izmenjena. U strategiji su, međutim, kako je Roćen naveo, ostale mere za ostvarivanje glavnog cilja - da Srbi u Crnoj Gori budu konstitutivni narod.


Roćen je upitao šta u strategiji znači formulacija da bi Srbija Crnu Goru trebalo da stavi u središte svoje spoljne i regionalne politike, posle Bosne i Hercegovine.


U strategiji je, takođe, ostao stav da će biti nastavljeno finansiranje monaštva i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, radi njene duhovne misije u funkciji očuvanja nacionalnog identiteta.


Vlada Crne Gore je prošle sedmice saopštila da je strategija Vlade Srbije o odnosu sa srpskom dijasporom u regionu "pokušaj direktnog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore".


Predstavnik crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija preneo je stav crnogorske vlade ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Zoranu Lutovcu.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.03.2011. 05:47
Koje li pokvarenosti. Srbi nisu u dijaspori nego VEKOVIMA zive na svojoj zemlji,kako u crnoj gori,tako i u svim bivsim republikama koje se otcepise,osim onih koji zive van granica bivse Juge Rec dijaspora ne znam od kad se pojavila,mi imamo odomaceni izraz ,Srbi u rasejanju.
Sreda 16.03.2011. 07:53
Samo mi iste slave slavimo,istom se bogu molimo,istim jezikom zborimo.Kome treba da nes razdvaja i od nas pravi dva naroda?? Politicarima naravno jer manje stado se lakse kontrolise, a i mnogi crnogorci vole da budu na funkciji, predšednici, ministri i...
Sreda 16.03.2011. 15:02
srbi iz srbije moraju dobiti svoju partiju,udruzenja,organizacije. ovo vise nema smisla da crnogorci i crnogorci odredjuju sudbinu srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online