Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 22.02.2011.
02:58
Vestionline A

Bošnjaci negiraju genocid u Jasenovcu

Bosansko-muslimanski propagandni front, koji sebe naziva Institut za istraživanje genocida Kanada i koji je pokušao da zabrani predavanje političkog analitičara iz Čikaga, Srđe Trifkovića na Univerzitetu Britanska Kolumbija u Vankuveru, zbog "negiranja genocida u BiH", sam već godinama negira genocid iz Drugog svetskog rata, navodi predsedavajući Fondacije lorda Bajrona, Džejms Biset.

Negiranje genocida u Jasenovcu
 


 

"Ono što je smešno i nečuveno jeste da već godinama taj institut, čiji je direktor Edin Ramić, negira genocid iz Drugog svetskog rata i pokušava da ukalja reputaciju jednog od najistaknutijih kanadskih oficira, generala Luisa Mekenzija", ističe Biset u tekstu pod naslovom "Institut za istraživanje genocida: oni koji negiraju genocid, hipokrite i ubice ličnosti", koji je objavljen na sajtu Fondacije lorda Bajrona.
 

Biset, koji je bivši kanadski ambasador u Jugoslaviji, podseća na tekst Instituta pod nazivom "Istraživanje o ubijenim Srbima u Jasenovcu", u kojem se, između ostalog, navodi da je Jasenovac propagandni mit Srba i da je broj ubijenih Srba od 700.000 neverovatno preterivanje, što je, kako ocenjuje, negiranje genocida od kojeg vam je muka.
 

Podsećajući da Menahem Selah u "Enciklopediji o holokaustu" tvrdi da je u Jasenovcu ubijeno oko 600.000 ljudi, većinom Srba, Jevreja i Roma, Biset ističe da istorijske činjenice jasno ukazuju da obim zločina počinjenih u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata prevazilazi sve što se dogodilo u Srebrenici 1995. godine.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.02.2011. 07:33
Pa ne samo to, nego njihovi kvazi intelektualci na svojim kvazi naučnim skupovima nazivaju Srbe "gentetski i istorijski genocidnim narodom", a to je doslovan citat. Uh, mogu li da ponudim konačno rešenje muslimansko-šiptarske manjine na Balkanu? Bruka i jad od naroda i ljudi! Ja ih žalim, ne mogu da ih mrzim, previše su patetični za bilo koji drugi osećaj osim sažaljenja!!!
Utorak 22.02.2011. 11:46
To hrvatsko cvijece hoce da spere ucestvovanje u zlocinu, pa zna se istorija. Njemu je naj teze i njegovoj potutcenoj braci. Odpali su od svih. Ni turci ih ne priznaju za muslimane, jer kada su prodali svoju pravoslavnu veru smatraju ih odpadnicima, a oni svako jutro gledajuci se u ogledalo znaju od koga su postali, treba ziveti svaki dan sa tom istinom, smatrati sebe nekakvim muslimanom, nositi srpsko prezime, neznati ime predka tri kolena u nazad, na tavanu jos imati kucnog svetca.Nije njima lako, odvojili se od reke u nekakav rukavac, nit su jezero, nit su bara ne znas kako da ih nazoves, lokva nisu da ih zemlja moze popiti, samo se zna od koje su reke u rukavac se izlili!
Utorak 22.02.2011. 11:28
Lijepo lijepo CENZURA na djelu dakle
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online