Utorak 22.02.2011.
02:58
Vestionline

Bošnjaci negiraju genocid u Jasenovcu

Negiranje genocida u Jasenovcu
 


 

"Ono što je smešno i nečuveno jeste da već godinama taj institut, čiji je direktor Edin Ramić, negira genocid iz Drugog svetskog rata i pokušava da ukalja reputaciju jednog od najistaknutijih kanadskih oficira, generala Luisa Mekenzija", ističe Biset u tekstu pod naslovom "Institut za istraživanje genocida: oni koji negiraju genocid, hipokrite i ubice ličnosti", koji je objavljen na sajtu Fondacije lorda Bajrona.
 

Biset, koji je bivši kanadski ambasador u Jugoslaviji, podseća na tekst Instituta pod nazivom "Istraživanje o ubijenim Srbima u Jasenovcu", u kojem se, između ostalog, navodi da je Jasenovac propagandni mit Srba i da je broj ubijenih Srba od 700.000 neverovatno preterivanje, što je, kako ocenjuje, negiranje genocida od kojeg vam je muka.
 

Podsećajući da Menahem Selah u "Enciklopediji o holokaustu" tvrdi da je u Jasenovcu ubijeno oko 600.000 ljudi, većinom Srba, Jevreja i Roma, Biset ističe da istorijske činjenice jasno ukazuju da obim zločina počinjenih u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata prevazilazi sve što se dogodilo u Srebrenici 1995. godine.

2024 © - Vesti online