Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 21.01.2011.
12:24
Slobodna Dalmacija A

Hrvatski profesor: Srpskog ambasadora bih nogom u stražnjicu preko Dunava

Zamenik župana Zadarske županije iz redova desničarske Hrvatske stranke prava (HSP) Đani Bunja smatra da Hrvatska ne treba da ima sa Srbijom bilo kakve odnose, a da, za početak, srpskog ambasadora treba "išutirati preko Dunava".

Đani Bunja

"Sa Srbijom ne treba da imamo nikakve odnose. Šta ima veze što smo susedi? Prvo bih izbacio njihovog ambasadora iz naše države i na Dunavu bi ga nogom u stražnjicu da ga lakše pređe", izjavio je Bunja koji je i univerzitetski profesor, a izveštava "Slobodna Dalmacija".


Bunja je to izjavio na konferenciji za novinare o položaju hrvatskih veterana, ali za njega to nije govor mržnje, jer je to izrekao, kako je naveo, u kontekstu navedene teme, piše splitski dnevnik.

Bunja je prošle godine izazvao oštre kritike kada je rekao da Srbima u Vukovaru, Obrovcu i Benkovcu neće dozvoliti upotrebu ćirilice i isticanje nacionalnih obeležja

Reagujući na tu izjavu, vicepremijer Slobodan Uzelac izjavio je da bi "nas takva politika dovela u državu kojoj bi glavni grad bio Rim". Predsednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac rekao je da bi takvim izjavama trebalo da se bave nadležni državni organi. 

Predsednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora sa EU Vesna Pusić izjavila je da su "ludaci postali izuzetak, a ne standard hrvatske politike".

Šef HSP-a Danijel Srb ne veruje da je to Bunja, kao univerzitetski profesor, mogao da izjavi, jer to nije njegov rečnik. Bunja je, međutim, "Slobodnoj Dalmaciji" rekao da stoji iza svoje izjave koju su objavili lokalni mediji, iako je ona donekle izvučena iz konteksta.


"Rekao sam to u funkciji metafore da je hrvatska državna politika još jednom poražena u odnosima sa Srbijom, sa čime se slaže veliki broj ljudi", dodao je on.


"Slažem se sa ocenom da je moj izraz možda bio politički nekorektan, ali sam imao pravo da ga izreknem u pomenutom kontekstu", kazao je Bunja.


Na pitanje kako vidi odnose dve zemlje, Bunja je odgovorio da "treba omogućiti neometan protok ljudi i kapitala, ali odnose ne treba imati dok međusobno ne raščistimo određene sporove".

Petak 21.01.2011. 12:27
Браћо Срби и Сестре молим вас дасе суздржите,јер ово је већ на Националној бази. Тако да ваши коментари неби били избисани будимо фини и волимо их срцем свим. Јер Србин када воли он воли он воли из душе Срцем свим. - Имате поздрав од кућних љубимаца..Орлова,Тигрова,Шкорпиона,Вукова,Стршљенова
Petak 21.01.2011. 13:08
Веома су лоши глумци , тешко је убити милион људи и глумити жртву, увијек се нађе неки Буња који ће показати право лице усташке творевине.
Petak 21.01.2011. 12:39
pošteno,bez izvinjenja pa kom prija nek se druži.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online