Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.12.2010.
14:47
Mondo A

Marović se baš "zavalio"

Omča afere Zavala, zbog koje su uhapšeni budvanski opštinski funkcioneri, sve se više steže oko Svetozara Marovića, biznismena i donedavnog premijera Crne Gore. Marović se sastao sa, sada već bivšim premijerom, Milom Đukanovićem i navodno su "zakopali ratne sekire".

Milo Đukanović i Svetozar Marović

Peduzeće Moninvest, čiji je doskorašnji većinski vlasnik bio donedavni vicepremijer crnogorske Vlade Svetozar Marović, umešano je u sve sporne događaje od juna 2007. do maja 2008. godine za koje tužilaštvo tereti uhapšene budvanske funkcionere i njihove poslovne partnere, pišu danas podgoričke Vijesti.

Svetozar Marović je bio tadašnji većinski vlasnik Moninvesta sa početnim ulogom od 80 centi, ali je za krivična dela osumnjičen njegov partner i izvršni direktor Dragan Sekulić, piše list.

Marovićeva i Sekulićeva firma osnovala je Zavalu invest, sa preduzećem ruskog državljanina Vječeslava Lajbmana Slav Inn, koja je počela bespravnu gradnju na istoimenom brdu između Budve i Bečića.

U naredbi za sprovođenje istrage, u koju su Vijesti imale uvid, piše da je Marovićeva firma iz Zavala investa izašla u maju 2008. godine, tridesetak dana pošto je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) objavio da je podneo krivičnu prijavu za aferu, a tadašnji potpredsednik DPS dan kasnije udeo u Moninvestu prodao Sekuliću za milion evra.

Specijalni tužilac tereti Sekulića i za način na koji su izvršene vlasničke promene u Zavala investu, tvrdeći da je ruskoj firmi na štetu svoje firme Moninvest namestio da zaradi 9.2 miliona evra, navode u opširnom tekstu Vijesti.

Petog dana od izbijanja afere "Zavala", u kojoj je inače kao potpredsednik SO Budva uhapšen i Marovićev brat, bivši premijer se sastao sa Milom Đukanovićem, takođe sada već bivšim premijerom, pišu Novosti.

Izbijanje afere i hapšenje opštinskih funkcionera u janosti se tumači kao sukob dve struje unutar vladajuće DPS, a koje vode upravo ova dva političara.

Petog dana posle hapšenja grupe funkcionera, saznaju Novosti, na tu temu su Marović i Đukanović konačno razmenili mišljenje, uz prećutni dogovor da se zakopaju „ratne sekire“, radi mira u DPS i osetljivog političkog trenutka.

"Marović ne krije da ga boli što su ga izdale najbliže kolege sa kojima je sarađivao dve decenije. Đukanoviću je kazao da ne traži milost za brata, već isključivo pravdu koja će, uveren je, pokazati da su uhapšeni funkcioneri iz Budve nevini...", pišu Novosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online