Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.12.2010.
12:03
D. Lj. Joksić - Vesti A

Saslušani rođaci Mladićeve supruge

Agenti britanske obaveštajne službe MI6 i odabrana ekipa inspektora makedonske Agencije za obaveštajni rad pročešljavaju pet mesta u raznim delovima Makedonije nadajući se da će pronaći i uhvatiti najtraženijeg haškog begunca, ratnog komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

Na meti tajnih agenata našli su se objekti u selu Mrdaja, Dojranu i Starom Dojranu i vikend naseljima oko Dojranskog jezera, Štipu i okolini, kao i nekoliko mesta u Skoplju, pa i selo Brodec na Skopskoj Crnoj Gori, gde general Mladić ima nedovršenu kuću. Pretražen je i bivši centar za obuku makedonskih policijskih specijalaca "Lavovi" kod Mavrovskog jezera.


Osim mesta gde se možda skriva Mladić, na meti obaveštajaca našlo se i petoro makedonskih državljana. Među njima su i rođaci Mladićeve supruge Bosiljke u Skoplju, ali i neki armijski oficiri u penziji, osumnjičeni kao mogući pomagači u skrivanju ratnog komandanta Vojske RS.


Informaciju da se i u Makedoniji traga za generalom Mladićem koji 14 godina uspešno izmiče svim poterama i zasedama, objavio je skopski nedeljnik "Publika". Navodi se da je reč o poslednjoj u nizu akcija te vrste koje su se odigrale u Makedoniji, i da je ceo posao koordinirala srpska BIA iz centrale u Beogradu.


Sumnju da se Mladić možda krije negde u Makedoniji pobudila je činjenica da je on službu u JNA započeo 27. septembra 1965. godine u Skoplju, kao komandir automatičarskog voda 89. pešadijskog puka. U Makedoniji je službovao 25 godina, a tu se 1966. oženio Bosiljkom Jegdić, siročetom iz Hercegovine, koju je usvojila i odgajila makedonska porodica iz Skoplja.

Godine 1969. dobili su sina Darka, a dve godine kasnije i ćerku Anu. Darko Mladić je oženjen Makedonkom Biljanom, sa kojom ima dvoje maloletne dece, dok je Ana 1994. godine počinila samoubistvo.


Iako su makedonski državljani, Bosiljki i Darku Mladiću od januara 2009. godine zabranjen je ulazak u Makedoniju, jer tamo imaju status pomagača generala Mladića, a to je potvrdio i MUP Makedonije.


Pozivajući se na izvore bliske makedonskoj Agenciji za obaveštajni rad i britanske MI6, skopski nedeljnik je zaključio da je pretraga sumnjivih objekata obavljena kako bi generalu Mladiću bilo onemogućeno da dođe u Makedoniju, ali i radi zastrašivanja prijatelja i rođaka njegove supruge, koji bi eventualno mogli da mu pruže podršku.
 

Ponosni na komšiju


U selu Bodec na Skopskoj Crnoj Gori, nedaleko od Skoplja, nalazi se nedovršena kuća generala Ratka Mladića, koju je on počeo da gradi još pre 30 godina. U selu koje je pretvoreno u vikend naselje, danas žive samo dve porodice starih ljudi, Pankovi i Karadžoski, koji su bili iznenađeni vešću da u njihovom selu kuću ima poznati srpski general.


- Svima nam je čudna veličina nedovršene kuće na kraju sela, koju je nedavno snimao veliki broj nama nepoznatih ljudi. Ja sam Srbin i bio bih ponosan da mi je komšija general Ratko Mladić - veli deda Rade Karadžoski dok pokazuje na seosku česmu na kojoj je velikim slovima nacrtan krst sa ocilima.

Utorak 21.12.2010. 13:05
...Cuj:"Nadajuci se da ce ga pronaci i uhvatiti!" Prvo to nije neki salabajzer da se tako lako nadje a kao drugo ta izjava moze samo ovako da glasi:"Nadajuci se da ce ga pronaci i izginuti svi kao rasada sa njim zajedno!" Ljudi General Mladic je vojnik, Universal Soldier! On ce sve da ih sa sobom povede u smrt kad ga nadju. Ako ga nadju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online