Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 16.12.2010.
11:23 >> 14:54h
Press A

Cane kupio Pukanićev list!?

"Skandalozno je da Stanko Subotić Cane, koji se dovodi u vezu s ubistvom Ive Pukanića, kupuje list u kome ga je označavao kao glavnog švercera cigaretama", rekao je za Press zagrebački novinar i publicista Denis Kuljiš.

Stanko Subotić Cane

- U ''Nacionalu'' je objavljeno kako je taj nedeljnik i još neka izdanja istog izdavača, ''NCL grupe'', kupilo ''ugledno preduzeće švajcarskog poslovnog čoveka Haralda Von Ciffrida". Ali, u zagrebačkim novinarskim krugovima se naveliko priča da je vlasnik postao biznismen Stanko Cane Subotić iz Švajcarske, osumnjičen za šverc cigareta devedesetih godina.

Urednici i novinari ''Nacionala'' u velikom broju napuštaju redakciju, tvrde da ih je preuzeo zloglasni Cane - navodi Kuljiš.

On kaže da je bilo lako istražiti da ne postoji nikakvo preduzeće Haralda Von Cifrida nego je to advokat, konsultant, specijalizovan za savetovanje oko kupovine i fuzije preduzeća, oporezivanja i ostalih pravnih pitanja u vezi s međunarodnim poslovanjem raznih kompanija u inostranstvu.

- Harald fon Cifrid ima 70 godina. U Cirihu je 1984. osnovao firmu koja ima kancelariju na adresi Blajherveg 33, u velikoj poslovnoj zgradi gde su smešteni frizeri, auto-škole, mali butici i galerije, a u prizemlju jedna bankovna poslovnica i restoran. Fon Cifrid, čija se firma zove ''Adliz", advokat je koji kupuje preduzeća za nevidljive vlasnike. Uostalom, i prodavac je jedna takva firma, ''Vijena kapital partners" - objašnjava Kuljiš.

Saopšteno iz Nacionala


Novinari Pressa kontaktirali su i uredništvo Nacionala koje je demantovalo ovu vest, a zanimalo ih je i odakle im takva informacija. Kolegama novinarima iz Srbije obećan je link u kome se objašnjava vlasnička struktura Nacionala, ali umesto toga "zamenik glavnog urednika Marko Ćustić poslao je tekst Nacionala u kome se objavljuje da je većinski paket NCL medija grupe preuzela firma pod kontrolom porodice Von Cifried.

On kaže da je skandalozno ''da Subotić, koji se dovodi u vezu sa Pukanićevim ubistvom, kupuje list u kome ga je označavao kao glavnog švercera cigaretama".
 

- Pre nego je ubijen, Pukanić je prodao 60 odsto svog udela u ''Nacionalu". Isto je učinio još jedan vlasnik Andrija Kević, suvlasnik beogradskog hotela ''Jugoslavija", čovek sumnjivog profila. To su uzeli nepoznati vlasnici o kojima se ništa nije čulo, iako su platili 28 miliona evra! Pukanić je ubrzo ubijen, a para i dalje nema. Njegova udovica nije dobila ni evro, a po hrvatskom zakonu, tri četvrtine nasleđuje žena - navodi Kuljiš.

Inače, „Nacional" se proslavio serijom tekstova o švercu cigareta u kojem je Stanko Subotić označavan kao šef balkanske mafije. U tim tekstovima ''Nacional" je optuživao Subotića za ubistvo Vanje Bokana u Atini 2000. i Radovana Stojičića Badže 1997, a vlasnik lista Ivo Pukanić čak je svedočio i u Bariju u istrazi protiv Subotića i Đukanovića, nakon čega je 23. oktobra 2008. ubijen ispred redakcije ''Nacionala" u centru Zagreba.

Za ovo ubistvo optužen je Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, koji je sa „za sada neidentifikovanim licem" postigao dogovor da se za 1,5 miliona ubije Pukanić. Istražuje se ko su nalogodavci zločina.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.12.2010. 11:30
hahahahahahaha ko zna zna ko ne zna ide u skolu. VOLIM BALKAN hahahahaha Balkan ist eindeutig meine Lieblingssünde
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online