Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 03.12.2010.
18:49
Vestionline A

"Hag do 2006. znao gde je Mladić"

Florens Hartman, bivši portparol Haškog tribunala, otkrila je da je tužilaštvo u Hagu imalo detaljne podatke o kretanju haškog optuženika, ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića tokom 2006. godine.

Koštunica obećao hapšenje za april 2007. godine

“Penzionisani pilot Stanko Ristić je 2006. godine Mladića prevezao iz Beograda u jednu kuću u blizini srpsko-hrvatske granice. On je tamo bio izolovan, sam je sebi pravio hleb i pio je lekove, ali je istovremeno telefonom svakodnevno komunicirao sa porodicom koja mu je preko posrednika slala poštu”, tvrdi Artmanova u intervjuu za beogradski nedeljnik "Vreme".

Na pitanje zašto Karla Del Ponte nije reagovala na saznanja o njegovom kretanju, Artmanova je odgovornost prebacila na bivšeg premijera Srbije, lidera DSS-a Vojislava Koštunicu.

Florans Artman i Karla Del Ponte

“Tadašnja tužiteljka Karla Del Ponte je dobila čvrsta uveravanja Koštunice da će Mladić do aprila biti u Hagu. Ona je verovala da će on preko posrednika dogovoriti njegovu predaju kao i da je zahvaljujući promenama na čelu vojske to izvodivo”, rekla je Artmanova i dodala da lociranje nikad nije bilo problem, već “njegov status u vojnim strukturama”.

Ona se osvrnula i na “potragu” za Radovanom Karadžićem. 

“Pretpostavljali smo da je menjao izgled. Imali smo informacije od jednog svedoka koji ga je opisao tačno onako kako je izgledao kada je uhapšen kao Dragan Dabić. Svedok se sreo s njim kod Pavlovića ćuprije, između Bijeljine i Loznice, i  odmah ga je prepoznao, iako je ovaj bio obučen u monašku odeću”, rekla je Florens Artman.

 

Advokat: Artmanova laže!

Porodica joj neveruje: Florans Artman

Advokat porodice Mladić Miloš Šaljić tvrdi da je sve što je Artmanova rekla laž!

"Poslednji zvanično potvrđeni podatak da je Mladić viđen datira iz februara 2003. Tamo se kaže da on živi na Novom Beogradu i da mu je kuvar Novo Buha, jedan od svedoka u predmetu s jatacima. Sve drugo je rekla-kazala", naglašava Šaljić.

Darko Mladić, sin optuženog generala Vojske Republike Srpske, nije želeo da komentariše izjave Artmanove. 

Odloženo suđenje Bosiljki Mladić

  

Ratko Mladić sa suprugom Bosiljkom

Suđenje Bosiljki Mladić, supruzi Ratka Mladića, odloženo je danas za 5. april 2011. godine zbog spajanja dve optužnice, pošto je Tužilaštvo jutros sudu dostavilo novu optužnicu.

Pored optužnice za nedozvoljeno držanje oružja nađenog u porodičnoj kući u Beogradu, Prvom osnovnom sudu jutros je dostavljana optužnica koja Bosiljku Mladić tereti za nađenih 60 puščanih metaka i 26 patrona za lovačku pušku.

Advokat optužene Miloš Šaljić rekao je novinarima da Tužilaštvo na taj način kupuje vreme i da stvara sliku u javnosti da nešto radi i istakao da on i njegova klijentkinja nisu dobili novu optužnicu.

"Cilj podizanja nove optužnice jeste da proces traje što duže i da bi bio aktuelan, odnosno kako bi se na taj način dodvorili nalogodavcima", kazao je Šaljić i ocenio da se na porodicu Ratka Mladića "vrši veliki pritisak". On je aktivnosti tužilaštva nazvao "izvršenjem domaćih zadataka koje je zadao haški tužiolac Serž Bramerc".

Osvrćući se na postupak koji je porodica Ratka Mladića pokrenula u cilju proglašenja najtraženijeg haškog begunca mrtvim, Šaljić je naveo da je MUP doneo rešenje kojim se odobrava njegov zahtev za izdavanje uverenja o prebivalištu Ratka Mladića.

"Čekam da u naredenih nekoliko dana dobijem traženo rešenje o prebivalištu kako bi moglo biti dokazano da je general Ratko Mladić umro", istakao je Šaljić.

Na pitanje novinara da li je Mladić zaista preminuo, Šaljić je odgovorio da ne bi postavljao takav zahtev da on i porodica zaista ne veruju u to. "Onaj koji ga je sahranio, sigurno to ne bi prijavio da ne bi lično odgovarao", rekao je Šaljić.

POVEZANE VESTI

Petak 03.12.2010. 18:55
Ma da bas ste znali.Nikada ga uhvatiti necete on se krije u svima nama.Ziveo nam nas Djeneral jos 100 godina.Cuva Bog Srbina Svog
Petak 03.12.2010. 19:59
Ameri navodno traze Mladica jer jim treba strucna pomoc u Afg-stanu da vec zavrse taj rat jednom.
Petak 03.12.2010. 22:43
Помоз` Бог Генерале! Твој војник.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online