Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 01.12.2010.
08:29
Vestionline A

Srbija je "najveći vagon" koji zapadni Balkan vuče u EU

Ministarska za evropske integracije Crne Gore Gordana Đurović izjavila je da svaka zemlja u regionu treba da da svoj maksimum kako bi se ostvario što bolji regionalni rezultat i ubrzao pristup EU i istakla da je Srbija "najveći vagon" koji čitav zapadni Balkan vuče ka Uniji.

Gordana Đurović

"Srbija je definitivno najveći vagon. Ako smo jedna kompozicija, veoma je važno da najveći vagon ne koči.

Ako svaki vagon ima svoju lokomotivu, onda niko nikog ne vuče nazad, svako je za sebe", istakla je Đurovićeva u intervjuu za "Blic".

U stvarnosti, mislim da nije baš ni regata (svako po svojim zaslugama), ali nismo ni konvoj (svi zajedno u jednom vozu), dodala je ona.

"Pored toga, situacija se uvek može promeniti usled dejstva mnogo faktora.

Tako da je u suštini najvažnije da svaka zemlja uradi svoj maksimum i ostvari što bolji integraniconi rezultat. Jer ako imamo više dobrih rezultata po zemlji u celini, bolji nam je regionalni rezultat", kazala je Đurovićeva.


Đurovićeva očekuje da će Crna Gora sredinom decembra dobiti status kandidata za članstvo u EU.

"Naravno, neko je dobio 12 preporuka za kandidaturu, neko desetak, neko sedam za datum otvaranja pregovora, neko je ostao na pet plus dva, neko još ima problem sa imenom...

Mislim da je Komisija zaista uložila dodatni napor da objektivizira kriterijume i da napravi razlike između zemalja koje se mogu klasifikovati s aspekta snage preporuka", kazala je Đurovićeva.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.12.2010. 09:01
srbija je krava muzara za sve bivse jugoslovenske drzave,zar ne?
Sreda 01.12.2010. 09:23
Kako ona ovo slikovito prikaza,vagoni.vozovi,cira,trla baba la.....Mi necemo u Evropu,aloha!!!
Sreda 01.12.2010. 12:52
Ovi kao da zive na Marsu pa samo ponavljaju "idemo u EU". Pa u celoj EU je uzavrelo kao u kotlu. Dovoljno je smao malo propratiti strane vesti i videti kakav haos tamo nadolazi i neminovan raspad. Propala im Grcka, ajd platili su da ovi malo dodju sebi, sada propala Irska pa ce i to valjda da plate tesom mukom, vec najavljuju propast Portugala za koji niko ne zna kako ce da plata a kao poslastica u najavi je Spanija a to ne moze da plati niko sem Bog otac jer ce ima trebati planina para da njih izvuku sto naravno niko nece hteti da da. I u takvoj situaciji, sta cemo mi u EU? Pa kao da ce primiti jos 1 siromaha sa preko mil ljudi u siromastvu, preko mil nezaposleno... ma daj dosta je bajki!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online