Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.04.2019.
14:12
Net Vision A

Fotografisanje maturanata trenutak za pamćenje

Izrada maturskih fotografija je svakako posao koji zahteva opremu, iskustvo i umešnost, čak i talenat vrsnog profesionalnog fotografa, a bez svega toga je gotovo nemoguće uraditi kvalitetne maturske fotografije.

Promo
Fotografisanje maturanata

Ukoliko ste profesor – predstavnik škole i organizujete proslavu maturske večeri i sve u vezi sa maturom, roditelj maturanta ili pak sami maturant, potrebno je da angažujete pouzdanog profesionalnog fotografa koji će kvalitetno i u najkraćem roku uspeti da ispuni Vaše želje i zahteve kad je izrada maturskih fotografija u pitanju.

Fotografisanje maturanata je specifično jer podrazumeva niz opcija i različitih vrsta fotografija. Na prvom mestu tu su kao najzastupljenije i najpoznatije, a faktički neizostavan deo svake maturske proslave - fotografije same svečanosti, koje se rade u toku događaja, na licu mesta, i sa druge strane - maturski albumi i panoi koji se rade za čitava odeljenja i obuhvataju kako individualne tako i grupne fotografije učenika i profesora.

Fotografije maturskih svečanosti su jedne od onih fotografija koje imaju poseban značaj, budući da čuvaju i ovekovečavaju momenat koji je izuzetno bitan u svačijem životu, a posebno u dotadašnjem životu mlade osobe, momenat koji je ne samo značajan već i sam po sebi jedinstven i specifičan jer se dešava jednom u životu. Izrada kvalitetnih fotografija ovog tipa zahteva posebnu veštinu i iskustvo fotografa, budući da u takvim situacijama nije dovoljno samo prosto fotografisati i bilo kako zabeležiti određeni momenat u vremenu; potrebno je da ta i takva fotografija zrači emocijom i oživljava i nju i momenat u kojem se to sve dešava.

To zapravo nije nimalo jednostavno i mnogim fotografima teško polazi za rukom, jer ta vrsta umešnosti zahteva koliko iskustvo toliko i osećaj, talenat, kreativnost, umetničku „žicu“. To je istovremeno i razlog zbog čega fotografije ovakvih svečanosti mogu imati posebnu draž.

Promo
Maturanti

Maturski albumi i panoi su sa druge strane kolekcija slika maturanata, što grupnih što individualnih, pre svega individualnih, rađenih obično u studiju. Studijska fotografija je drugačija u odnosu na prethodno opisane fotografije događaja, budući da su uslovi - počevši od rasvete, pozadine, položaja onoga ko se fotografiše, za razliku od spontanih fotografija svečanosti – u potpunosti kontrolisani.

To je s jedne strane velika prednost ali s druge strane može biti i mana, budući da se u takvim okolnostima ljudi često osećaju neprirodno, u grču su i nisu opušteni tako da mogu na fotografijama izgledati izveštačeno ili ukočeno. Tu na scenu stupa iskustvo i veština profesionalnog i izverziranog fotografa, koji svojim umećem u odnosu sa klijentima može da ih opusti i učini da sam momenat i čin fotografisanja bude prijatniji a slike lepše i prirodnije.

Određeni broj maturanata (ili njihovih roditelja) želi da ima svoje, posebno i van standardne ponude urađene maturske slike. To mogu biti individualne profesionalno urađene fotografije ili pak grupne slike sa najbližim, odabranim ljudima.

"FotoS" u svakom slučaju svoje veliko iskustvo i visok nivo profesionalizma stavlja u službu Vaših želja i potreba tako da je po dogovoru moguće izraditi i ovu vrstu maturskih fotografija nevezano za fotografisanje u toku same svečanosti i za maturske albume i panoe koje se organizuju uglavnom u dogovoru sa školom.

U svakom slučaju primarno je ovekovečiti na kvalitetan način momenat koji Vam je lično važan tako da Vaša sećanja ne budu samo sećanja nego da Vaše uspomene ostanu verno zabeležene i u svojoj najlepšoj formi evocirane svaki put kada pogledate neku od tih fotografija.

O cenama i kompletnoj ponudi u vezi sa maturskim fotografijama možete se informisati preko kontakta na sajtu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online