Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.11.2018.
11:44
Vestionline A

13. Sajam etno hrane i pića

Na Beogradskom sajmu 13. put zaredom, od 21. do 24. novembra, održaće se najveća i najstarija smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda – Sajam etno hrane i pića. Pokrovitelji manifestacije su: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Grad Beograd i Privredna komora Srbije.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na manifestaciji će učestvovati  proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda, najčešće ručno rađenih na tradicionalni način i od organski gajenih sirovina,  proizvedenih u ograničenoj količini radi predstavljanja  tržištu.

Promocija odabranih proizvoda na Sajmu etno hrane i pića služi i zaštiti naziva i receptura proizvoda, pronalaženju potencijalnih investitora u proizvodnju, poboljšanju kulture ishrane stanovništva uvođenjem vekovima pravljenih i  tradicionalnih proizvoda u ishranu, a pošto se često radi o organski gajenim sirovinama i poboljšanju zdravlja stanovništva.

Na 13. Sajmu etno hrane i pića mogu se pronaći novi proizvodi, kao i proizvodi nastali na temeljima tradicije, kao potreba zahtevnog tržišta ili nepresušna kreativnost proizvođača delikatesnih namirnica.

Učesnici i posetioci manifestacije osim poslovnih kontakata stiču i informacije o standardizaciji, pakovanju, metodama prodaje i planovima institucija za unapređenje ove vrste proizvodnje.
I na predstojećem Sajmu etno hrane i pića biće organizovano ocenjivanje proizvoda. Sistem nagrađivanja najuspešnijih učesnika doprineo je ne samo afirmaciji i unapređenju kvaliteta proizvoda, već i kvalitativnom i estetskom napretku u načinu pakovanja i promocije, sa ciljem povećanja broja robnih marki među tradicionalnim proizvodima. 

Beogradski sajam i Privredna komora Srbije  će i ove godine, pored opštih promotivnih aktivnosti, na manifestaciju dovesti dosadašnje i nove poslovne posetioce - velike trgovinske lance, male trgovinske radnje, restorane, hotele i druge.

Pokrovitelji 13. Sajma etno hrane i pića su  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Grad Beograd i Privredna komora Srbije, a pomoć u organizaciji manifestacije pružiće i Zadružni savez Srbije.

Na prošlogodišnjem Sajmu etno hrane i pića nastupila su 342 izlagača u organizaciji Privredne komore Srbije, Zadružnog saveza Srbije, Gradske uprave Beograda, turističkih organizacija, udruženja ili samostalno. Sajam etno hrane i pića u 2017. posetilo je više od 5.000 posetilaca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online