Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.10.2017.
17:57
Vestionline A

Nove tehnologije u oblasti ulja i maziva

U saradnji sa PKS kompanije Triton Oil i Orbico organizovale su konferenciju "Together anything is possible" na kojoj su predstavljena iskustva klijenata u primeni "Shell" ulja i maziva, uz informacije o Shell proizvodima i njihovoj primeni u industriji.

Tanjug (Arhiva)

- Današnji skup je način da se predstave jedan globalni brend i njegov sigurni dobavljač koji uz proizvod dostavlja i sertifikat o kvalitetu zasnovan na evropskim standardima - rekao je Ljubinko Savić iz Udruženja za energetiku PKS.

Otvarajući skup, Ljubinko Savić, zamenik sekretara Udruženja za energetiku i energetsko rudarstvo PKS istakao je važnost događaja poput konferencije koju su organizovali kompanije Triton Oil i Orbico, uz podršku PKS.

- Danas imamo prezentaciju iz primene nekih novih tehnologija u segmentu maziva. Nove tehnologije su upravo ono čime PKS pokušava da animira kompanije u Srbiji.  Dakle, da predstave novitete i podele svoja iskustva sa drugim kompanijama koje bi ih implementirale u svojim redovnim poslovnim aktivnostima -  istako je Savić.

Prema njegovim rečima, kada se govori o segmentu maziva, PKS se već dugi niz godina aktivno bori protiv sivog tržišta maziva, nelojalne konkurencije i falsifikata. Naglašavajući važnost pouzdanosti nabavke proverenih proizvoda u oblasti ulja i maziva, Savić je kazao da je pored predstavljanja brenda kao što je Shell,  današnji skup i način da se prezentuje i njegov sigurni dobavljač koji uz proizvod dostavlja i sertifikat o kvalitetu zasnovan na evropskim standardima o kvalitetu, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.  

Učesnicima konferencije obratio se i Zoran Milovanović, direktor kompanije Triton oil Srbija koja je generalni distributer Shell maziva u Srbiji.

- Orbico i Triton Oil po drugi put ove godine nastupaju zajedno pod sloganom TOGETHER ANYTHING IS POSSIBLE na još jednoj Shell konferenciji, organizovanoj u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Na ovom skupu smo okupili stručnjake iz različitih oblasti industrijskog poslovanja, sa ciljem širenja znanja o tome koliko je adekvatan odabir ulja i maziva bitan za funkcionisanje  različitih privrednih grana - kazao je Milovanović.

Triton Oil i Orbico su na skupu okupili i predstavnike kompanija koje koriste „Shell“ ulja i maziva u svojim operacijama u Srbiji. Između ostalih, to su bili predstavnici kompanija i preduzeća poput RTB Bor, Rudnik Kovin, Graditelj NS, Energo Pet, Pollino Plast i drugih.

- Prepoznali smo formulu za uspešno razvijanje brenda Shell u Srbiji uz istovremeni razvoj i kompanija sa kojima sarađujemo. Na taj način nastavljamo naš uspešan poslovni rast na domaćem tržištu - rekao je Milovanović, predstavljajući paletu proizvoda Shell-a koji se mogu nabaviti u Srbiji preko kompanije Triton Oil.

Na konferenciji je istaknuta važnost i veličina kompanije Shell kao jednog od globalnih lidera u proizvodnju ulja i maziva. "Već 10 godina za redom kompanija je prema istraživanju agencije Kline & Company najveći dobavljač maziva na svetu, sa ukupnim učešćem od 11,6% na globalnom nivou. Od 2015. godine doživeo je veliku ekspanziju u Srbiji zahvaljujući kvalitetu svojih proizvoda“, rečeno je na konferecniji.

U prezetacijama ostalih učesnika poput Igora Jokića iz kompanije Orbiko ukazano je na nove tehnologije poput GTL tehologije.

- Inovativne tehnologije i razvoj su sastavni deo svakog Shell proizvoda. GTL tehnologija (Gas To Liquid) predstavlja rezultat istraživanja i razvoja u koji se svake godine uloži 1,2 milijarde dolara na globalnom nivou. Još 1983. godine bio je pokrenut pilot projekat u Amsterdamu, a 2010. je u novoj rafineriji u Kataru započeta serijska proizvodnja goriva i ulja. Prednosti GTL ulja u odnosu na ulja dobijena konvencionalnim postupkom su višestruke, a industrijski standardi su nadmašeni i po nekoliko puta što predstavlja svojevrsnu revoluciju u mazivima - kazao je Jokić.

Na skupu se moglo čuti dosta i o aktuelnom poslovanju i prisustvu Shell-ovih proizvoda u Srbiji: prema navedenim podacima na konferenciji u poslednje dve godine Shell je u Srbiji doživeo veliku ekspanziju zahvaljujući kvalitetu i eksploatacionim ispitivanjima koja su sprovedena u brojnim firmama (Lasta, Hesteel Serbia, Matijević agrar, RTB Bor, Rudnik Kovin i drugi). Sa grupom motornih ulja "Shell Rimula“ dobijeni su rezultati koji za više od 50% produžavaju interval zamene u odnosu na konkurentska ulja.

Takođe, "Shell" beleži odlične rezultate i u oblasti industrije. "Shell“ maziva se koriste u postrojenjima kompanija kao što su EPS, RTB Bor, MSK Kikinda, Lafarge, itd.  Ovakvim pristupom podignuta je svest o značaju izbora kvalitetnog maziva i dokazana stara maksima da je - skuplje u stvari jeftinije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online