Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.09.2017.
17:38
Vestionline A

Čadež: Podrška investitorima i jačanje kapaciteta domaćih kompanija

"Investitori mogu i ubuduće da računaju na podršku Privredne komore Srbije u pripremi i realizaciji projekata i drugih poslovnih aranžmana", rekao je danas Marko Čadež, predsednik PKS, na svečanosti povodom obeležavanja 10 godina rada kompanije IGB Automotive u Inđiji, koja je deo nemačke Bauerhin grupe.

Tanjug
Marko Čadež najavio projekte

Čestitajući prvu deceniju uspešnog poslovanja IGB Automotive  u Srbiji, Čadež je ukazao da je kompanija u Inđiji izrasla u prvu  po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj proizvodnji u  celoj grupaciji  i jednu od najbrže rastućih kompanija u Srbiji.

- Od od otvaranja fabrike u Inđiji broj radnika povećao se  17 puta, sa 133 radnika  koliko je ovde počelo proizvodnju 2007. na 2.300 u 2017, a poseban kvalitet je  što su 90 odsto zaposlenih žene. Broj proizvedenih grejača povećan je 240 puta, sa početnih 100.000 na 24 miliona  proizvoda godišnje.  Kompletna proizvodnja odavde iz Inđije  se izvozi i gotovo da u svetu nema automobila, a da neki deo ne proizvodi ova kompanija - naglasio je predsednik PKS.

Podsećajući da dosadašnje investicije u fabriku u Inđiji iznose 16 miliona evra, Čadež je rekao da ga raduje najava  još dva miliona evra ulaganja u nove tehnologije.

Zahvalio je generalnom direktoru i osnivaču  Bauerhin grupe Jozefu Hilmeru, na hrabroj odluci, donetoj  pre deset godina, kada uslovi poslovanja nisu bili  podsticajni kao sada, kada Srbija nije bila na mapi investitora, da ova kompanija investira i  pokrene proizvodnju i  potom  proširuje svoje kapacitete.

Komora će, poručio je Čadež, nastaviti da radi na jačanju kapaciteta domaćih kompanija, kako bi bile što bolji dobavljači međunarodnim korporacijama koje investiraju i traže svoje partnere u Srbiji.

Kompanija IGB Automotive u Inđiji bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta i električnih kontrolnih jedinica.

Kako je najavio Jozef Hilmer, generalni direktor i osnivač grupacije Bauerhin, intezivno se radi na razvoju i industrijalizaciji motora ventilatora.

Proširenje proizvodnog objekta u Inđiji iskoristićemo za proizvodnju novih proizvoda.

Sa investicijom vrednom dva miliona evra u najmodernije mašine i postrojenja, napravićemo proizvodnu liniju za proizvodnju motora ventilatora u različitim verzijama, rekao je Hilmer.

U okviru  Bauerhin grupacije, proizvodne jedinice nalaze se u Nemačkoj, Češkoj, Kanadi, Meksiku, Kini i Srbiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online