Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 04.09.2016.
12:58
Vestionline A

Rusija i Turska o detaljima "Turskog toka"

"Rusija i Turska su počele da se dogovaraju o konkretnim detaljima u vezi sa izgradnjom gasovoda "Turski tok", a trenutno se vode pregovori o pitanju pozicije cevovoda na samoj turskoj obali", izjavio je ministar za ekonomski razvoj Rusije Aleksej Uljukajev.

Reuters
Rusija i Turska sve bliže "Turskom toku"Dalje: http://rs-lat.sputniknews.com/rusija/20160904/1108005504/rusija-turska-pregovori.html

Uljukajev je to rekao nakon susreta predsednika Rusije Vladimira Putina sa njegovim turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Takođe, ustanovljeno je da je Turska ispunila sva svoja obećanja kada je reč o nuklearnoj elektrani "Akuja", što znači da će prvi blok biti pušten u dogovorenom vremenskom okviru.

Reči je bilo i o ukidanju sankcija, a Uljukajev je istakao da se trenutno vode provere turskih kompanija koje žele da izvoze u Rusiju kako bi se utvrdilo da njihovi proizvodi odgovaraju ruskim standardima kvaliteta. 

Predsednici su razgovarali i o zoni slobodne trgovine i istakli da su uslovi za sklapanje tog sporazuma sve povoljniji.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.09.2016. 22:18
Господо Европа се "ресетује" на стање од пре Првог светског рата, а знамо како се то стање "разрешило"! Само да нас некако заобиђе та лудница!
Utorak 06.09.2016. 22:20
Jasno je zašto su danas na pregovorima u fokusu bili ekonomski odnosi između Rusije i Turske, koji su do pre dve godine vrtoglavo rasli. Tada su Putin i Erdogan isticali da im je želja da razmena dostigne 100 milijardi dolara. Ali, posle rušenja ruskog aviona i uvedenih sankcija, trgovinska razmena se stropoštala čak 70 odsto, na svega šest milijardi dolara. Rapidno se smanjio i broj ruskih turista u Turskoj. Odlučeno je da se obnovi rad međuvladine rusko-turske komisije. Rusi će nastaviti da rade na prvoj turskoj atomskoj centrali "Akujo", a Erdogan ističe da su zainteresovani za gasovod "Turski tok". Opet će se vijoriti i turske zastave na gradilištima u Rusiji. Što se tiče spoljnopolitičkih tema, glavni i najteži deo pregovora je bio oko Sirije. Rusima je važno da budu poraženi islamski ekstremisti, a Turskoj da joj Kurdi ne prave probleme. Ako se pronađe formula kompromisa koja bi zadovoljila obe strane, onda bi se i odnosi zaista mogli normalizovati.
Utorak 06.09.2016. 22:22
Za Rusiju je izuzetno važno da Turska ne bude više domaćin teroristima sa Kavkaza. O tome su Putin i Erdogan, najverovatnije, razgovarali u četiri oka. Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je više puta davao u Ankari spiskove terorista sa Kavkaza koji su u Turskoj i imaju podršku tamošnjih obaveštajnih službi. Kadirovu je obećano da će se taj problem rešiti, ali od toga nije bilo ništa..... Neću da budem zloslutnik ali mise čini kroz istoriju kad god su turci i rusi dobro stajali srbi naj*ebu!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online