Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.02.2016.
16:48
Vestionline A

Rusi nas zovu: Turci otišli, popunite prazninu!

Veliki ruski trgovinski lanci koji su zainteresovani za saradnju sa srpskim proizvođačima, pre svega u oblasti prehrambene industrije, posetiće Srbiju 10. i 11. marta, najavili su u nedelju organizatori treće međunarodne privredne izložbe "Ekspo Rusija-Srbija 2016", na kojoj će učestvovati više od stotinu kompanija iz Rusije.

Tanjug
Stižu novi trgovinski lanci

Ta izložba će zajedno sa trećim Beogradskim poslovnim forumom biti održana u Beogradu od 16. do 18. marta, a predstavnici trgovinskih lanaca će već 11. marta imati konkretne sastanke o mogućnostima saradnje, najavila je Privredna komora Srbije.

Među trgovinskim lancima iz Rusije biće i drugi najveći trgovac u Rusiji sa kojim domaći proizvođači još nisu sarađivali - "Iks 5", prenose beogradski mediji.

Predsednik organizacionog odbora "Ekspo Rusija-Srbija 2016" David Vartanov je rekao da će na izložbi učestvovati više od sto kompanija iz različitih regiona Rusije koja se bave energetikom, transportom, vazdušnim i železničkim saobraćajem, građevinom, poljoprivredom, industrijom nafte i gasa, farmacijom, telekomunikacijama, turizmom, bankarstvom i drugim oblastima.

U okviru ove manifestacije, predviđen je veoma obiman poslovni program i tematski okrugli stolovi o aktuelnim pitanjima uzajamne saradnje Rusije i Srbije u oblasti tradicionalne i alternativne energetike, usavršavanje transportnog sistema na Balkanu i saradnja u oblasti građevinarstva, privrede i obrazovanja.

- Danas ima mnogo mogućnosti koje doprinose razvoju rusko-srpskih odnosa. Ruska preduzeća napuštaju saradnju sa turskim kompanijama i okreću se većoj saradnji sa firmama iz Srbije - poručio je Vartanov.

On je istakao da su Rusiji potrebne kompanije sa iskustvom za izgradnju sportskih objekata i zgrada koje će se koristiti za svetsko prvenstvo u fudbalu koje će biti održano 2018. u Rusiji.

Kako kaže, postoji velika zainteresovanost u Rusiji za srpski zimski i banjski turizam, što je oblast gde bi turistička i privredna saradnja dveju zemalja mogla da bude dosta unapređena.

- Svaka inicijativa podržana je kako od političkog rukovodstva tako i od predstavnika poslovnih krugova, o čemu svedoče i pozdravna obraćanja koja su pristigla u organizacioni odbor, pre svega od ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, prvog zamenika predsednika Državne dume gospodina Meljnikova, predsednika odbora Državne dume za industriju, itd - dodao je Vartanov.

Prvi zamednik direktora Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji Dmitrij Trubajčuk je rekao da će već u martu biti održan sastanak u Moskvi u kome će učestvovati turoperatori dveju zemalja. - Trenutno se radi na ispitivanju mogućnosti da srpska preduzeća koja proizvode auto-delove rade za ruske kompanije, kao što su ’Vaz‘, ’Kamaz‘ i druge - naveo je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online