Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 20.01.2016.
20:13
Vestionline A

Vučić: Bili ste Evropljani dok ste uzimali pare iz fondova

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Davosu da zatvarnje granica za migrante nije najbolje rešenje i da evropska migrtorna politika zahteva promene.

Tanjug
Vučić kritikuje nove članice EU

- Narod u Srbiji pokazao je veliku solidarnost, kod nas nije bilo problema, suzavca... Srbija je navikla na izbegličke kolone, poslednjih 100 godina prolaze ili dolaze u Srbiju. Ja sam dete izbeglice iz Bosne, danas sam premijer - istakao je Vučić.

On je na forumu "Od migracija do integracija" naglasio da se danas u Evropi donose nove odluke i da Austrija, Nemačka, Makedonija zatvaraju granice polako, prenose beogradski mediji. 

- Nisam siguran da je to najbolji način. Evropska migratorna politika zahteva promene. Još ne vidimo jasno evropsko rešenje", naglasio je Vučić i dodao da su se neke zemlje, članice EU ponašale kao članice samo dok je trebalo da dobiju novac iz evropskih fondova, a kada je dosao trenutak da svi zajedno nađu evropsko rešenje, nisu se baš pokazale.

Vučić je naveo i da je Srbija samo zemlja na migrantskoj ruti ka Evropi, a da su njihove konačne destinacije Nemačka, Austrija, skandinavske zemlje... 

Evropa nesposobna da nađe rešenje

Švedski premijer Stefan Loven istakao je na forumu da se Evropa nalazi u veoma ozbiljnoj situaciji i da nije bila u stanju da nađe rešenje za migrantsku krizu. 

- Mi pre svega moramo da se pobrinemo da oni više ne beže iz svojih zemalja, a ako već dođu do Evrope, onda svih 28 zemalja mora zajedno da radi kako bi im pomogli. To se, na žalost, nije desilo i to je opasno. Treba nam novi sistem - zaključio je Loven.

Potpredsednik nemačke vlade Zigmar Gabrijel istakao je da Evropa neće doći do rešenja u kome će moći ravnomerno da rasporedi migrante zato što zemlje članice nisu spremne. 

- Moramo investirati u zemlje oko Sirije, u izbegličke kampove u tim zemljama jer nije bilo velike želje prošle godine da krenu ka Evropi, sve dok međunarodne organizacije nisu smanjile dotok novca. Zato moramo više investirati u poboljšanje uslova života u izbegličkim kampovima oko Sirije - naglasio je Gabrijel.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.01.2016. 20:57
Ja sam dete izbeglice iz Bosne, danas sam premijer - istakao je Vučić. To je tacno, samo sto si danas i izda-jica ne samo premijer.
Sreda 20.01.2016. 21:19
A sta si ti onda cim prodajes Srbiju stranim "investitorima"? Narod bi sam gradio da nije vas parazita sa parama! I o kojim evropljanima i parama serres ovde? Pa sve je besplatno dato od Boga! A tvoj bog trazi naplatu! Ne znam samo cega, kada nema nista osim para!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online