Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 15.01.2016.
17:22
Tanjug A

Albanci prodaju Trepču!!!

Premijer samoproglašenog Kosova Isa Mustafa najavio je u petak da će pravni status metalurškog giganta "Trepča" na Kosovu i Metohiji biti rešen do kraja 2016. godine.

wikipedia.com
Metalurški kompleks "Trepča" na Kosmetu

Mustafa je istakao da nema potrebe da taj kombinat ostane društveno preduzeće pod nadzorom Kosovske povereničke agencije.

Mustafa je na konsultativnom sastanku Vlade samoproglašenog Kosova, posebno posvećenom "Trepči", rekao da bi taj kombinat trebalo da radi na ekonomskim osnovama, te dodao da rešenje neće biti lako naći ali da podržava da rešenje bude nadjeno do kraja godine. 

- Trepču posmatramo kao kamen temeljac za ekonomski razvoj zemlje i želimo da nađemo rešenje koje će biti za dobrobit svih građana - rekao je Mustafa, preneo je prištinski "Zeri".

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji je rekao da su određivanje platforme za budućnost "Trepče" i ekonomski razvoj Kosova "taoci političke krize koja vlada u zemlji". 

- Više vremena se troši na političku krizu nego na nalaženje mogućnosti za poboljšanje kvaliteta života građana Kosova - kazao je on. 

Veselji je rekao da postojeći uslovi u "Trepči nisu zadovoljavajući, proizvodna tehnologija je zastarela, veliki je nedostatak investicija, uslovi rada su neadekvatni kao i zdravstvena zaštita koju treba da imaju radnici.

POVEZANE VESTI

Petak 15.01.2016. 19:32
Ni ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi, niti bilo koji drugi zvaničnik Sjedinjenih Država nikada nisu povezivali priznavanje Kosova ili njegovo članstvo u UN sa kandidaturom Srbije za članstvo u EU, saopštila je danas ambasada SAD. „Sve odluke o članstvu u EU su isključiva odgovornost Evropske unije“, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu. Američka ambasada na ovaj način je reagovala na intervju koji je bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijam Montgomeri dao Tanjugu. Montgomeri je, naime, izrazio uverenje da Zapad i SAD ne pokušavaju namerno da oslabe premijera Srbije Aleksandra Vučića, ali da ih „nedovoljno razumevanje Balkana s vremena na vreme navodi da preduzmu korake koji su kontraproduktivni i mogu se shvatiti upravo na taj način“. Montogmeri je u intervjuu Tanjugu rekao da smatra da je „klasičan primer“ za to „kontraproduktivan“ i „nepotreban“ „Božićni poklon“ njegovog odlazećeg kolege, američkog ambasdora Kirbija, koji je izneo šta će po njegovom mišljenju SAD tražiti da bi podržale članstvo Srbije u EU. Drugi primer je „namerno spor proces otvaranja poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU“ i, dakle, činjenica da se srpskom narodu ne daje nada da taj proces stvarno ide napred, rekao je Montgomeri. Naglašavajući da ni na koji način ne govori u ime američke vlade, već iznosi svoje mišljenje o politici i pozicijama Vašingtona, Montgomeri je ocenio da američka vlada ima mnogo važnije prioritete od Balkana, a da je u regionu angažovana na nižem nivou i samo zbog tri pitanja. „Prvo, želi da nezavisno Kosovo bude u potpunosti priznato i prihvaćeno. Drugo, želi da Bosna ostane unutar sadašnjih granica i treće, ne želi bilo kakvo izbijanje nasilja u regionu,“ objasnio je Montgomeri.
Petak 15.01.2016. 19:54
Pravni status je da je to srpsko i da su ga gradili Srbi! Sve ostalo je protivpravno!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online