Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.11.2015.
17:28
b92.net A

Nekada smo im prodavali, sada moramo da uvozimo svinje iz EU

Predstavnici Evropske unije pozvali su Vladu Srbije da bez odlaganja povuče zaštitne mere za uvoz mlečnih proizvoda i svinjetine iz EU.

Reuters/I.N.
Možda su evropske zdrave kao i naše

Evropska komisija smatra da su zaštitne mere za uvoz mleka i svinjetine iz EU kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i poziva vlasti Srbije da ih što pre ukinu.

- U konsultacijama smo sa srpskim vlastima. Najavili su da će mere trajati do 31. decembra ove godine i očekujemo da tada budu ukinute - rekao je šef odeljenja za evropske integracije Delegacije EU u Srbiji Frejk Janmat, uz ocenu da bi bilo bolje ako bi bile ukinute i pre tog datuma.

- Nismo ubeđeni da ima ozbiljnih potresa na srpskom tržištu kada je reč o tim proizvodima. A potresi su preduslov da se takve mere i primene - primetio je Janmat.

U izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u ispunjavanju evropskih standarda navodi se da je Srbija u 2015. uvela zaštitne mere za uvoz mleka, sira, putera i svinjetine, uz ocenu da obrazloženje vlasti nije bilo dovoljno utemeljeno. 

- Smatramo da to (zaštitne mere za mleko i svinjetinu) predstavlja kršenje SSP i da nije opravdano s obzirom na situaciju u ovim sektorima", naveo je Janmat na brifingu o Izveštaju u Delegaciji EU u Srbiji.

Vlada Srbije uvela je zabranu uvoza mesa, mesnih proizvoda, mleka i mlečnih prerađevina do kraja 2015. godine. 

POVEZANE VESTI

Sreda 18.11.2015. 19:00
Naravno da se mora, EU "demokratija" ima svoju trzisnu cenu sa kojom samo EU moze dirigovati. Da ste pravovremeno birali vladu nacionalnog spasa u Srbiji, imali bi ste EU samo kao partnere - ali sada, putem DS, SNS, SPS itd. imate EU samo kao robovlasnika. Znate ono: spolja gladac iznutra jadac??
Sreda 18.11.2015. 19:28
Postoje norme u EU koje ograničavaju proizvodnju naročito poljoprivrednih zemalja kao što je Francuska na primjer ! I njima je zabranjena određena količina proizvodnje svinja, mlijeka, žitarica i slično, gdje se francuski seljak pobunio ! Njihov vođa, Jose Bove je bio više puta u zatvoru, zbog uništavanja Mc Donaldsa u korist domaćih proizvoda ! Kod nas je najžalosnije, što se sve domaće već ugasilo, gori možda još koja voštana svijeća, a i nju Vučići hoće da ugasi i da nas ostavi u mraku !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online