Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 02.09.2015.
11:22
Tanjug A

"Milion Srba imaće primanja veća nego ikad"

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović potvrdio je u sredu da će biti povećanja plata i penzija.

Tanjug
A kako biti jedan od tih milion Srba?

Vujović je na TV Pink podsetio da je i premijer najavio da će povećanje plata, odnosno revizija, biti vrlo skoro.

- Za milion i sto hiljada, odnosno milion i dvesta hiljada ljudi, to će biti povećanje - najavio je Vujović i dodao da će imati veće nego ikada plate i penzije, a to su oni kojima plate i penzije uopšte nisu smanjene u oktobru prošle godine.

Za ostale ljude to će biti povećanje koji će delimično kompenzovati smanjenje koje je bilo neophodno prošle godine da bi se krenulo u proces reforme, najavio je Vujović.

- Za nas je bitno da to radimo postepeno i da dostignemo nivo koji je održiv - rekao je Vujović i dodao da je to "terapija od tri godine kroz koju prolazimo".

- Cilj nam je da stvorimo situaciju u kojoj ćemo moći da računamo na trajno povećanje plata i penzija posle 2017. godine - naglasio je Vujović.

- Nalazimo se u poslednjoj fazi pripreme da se osete prvi elementi boljitka - ocenio je Vujović i dodao da se već oseća boljitak u tome što su cene izuzetno stabilne, a realni dohoci potpuno zaštićeni.

Vujović je istakao da se Srbija citira kao jedna od najuspešnijih zemalja i kao primer svima i da teške stvari sprovodi najbolji način.

Ministar finansija je ukazao da su rezultati dobri da ekonomija raste, da je deficit verovatno oko 1,2, odnosno 1,3 odsto i da očekuje da će iznositi najviše tri i po odsto.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.09.2015. 11:52
Ako vucic i ovi "sposobni" ljudi oko njega ostanu na vlasti Srbija ce postati druga Svajcarska. Imacemo najjacu industriju na svijetu. Proizvodicemo hrane za citavu evropu, sav ce kapital iz Svajcarski banaka preci u nase banke, proizvodicemo svoje avione i samostalno letiti u kosmos. Vojna industrija ce prodavati vise oruzja nego amerika, Rusija i Kina zajedno. Na kraju vise ni jedan Srbin nece imati potrebu da radi vec ce radi vucica i njegovog tima sve da nam pada sa neba. Jedino sto Srbi treba da rade je da ih posto poto nagovore da ostanu na vlasti. Ko nevjeruje u ove budalastine taj je nazadni euro skeptik, neznalica i vucko ce se obracunati sa njim.
Sreda 02.09.2015. 12:31
Politicki vrh, clanovi njihovih partija i njihovi najblizi i jos ako se pridodaju pokojnici na cije ce ovi penzije imati pravo da dizu, to mu dodje taj broj. Narod ce samo dobiti vece poreze da izdrzava bagru.
Sreda 02.09.2015. 13:43
Са овим људима стварно нешто није уреду, уместо да људима врате плате и пензије на ниво пре смањења они ту изигравају неке глупости о све укупним повећању плата.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online