Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 02.07.2015.
08:38
blic.rs, Vestionline A

Vučiću, nije samo ulje poskupelo!

Blago našem "velikom vođi", super je njemu u njegovom matriksu. Ako pitate premijera Aleksandra Vučića, u Srbiji se lepo živi, pa, recimo, nema poskupljenja hrane, već samo pojeftinjenja (!?), osim cene ulja (kako je samouvereno izjavio nedavno u jednoj TV emisiji). Bilo bi lepo da je tako, ali nije! Dok ne osnuje ministarstvo za kontakt sa realnošću, ukazaćemo mu na to da su za godinu dana poskupele brojne namirnice. Ne samo ulje!

Tanjug
Srbija zove Vučića. Vučiću, javi se...

Premijer Aleksandar Vučić je preksinoć (30. jun) izjavio da je građanima Srbije u prirodi da uvek govore negativno.

- Mi imamo jednu rečenicu: “Uvek mi je loše i sve je poskupelo”. Doneo sam precizne podatke da vidite da je malo toga poskupelo. Ulje ima sedam dinara višu cenu, za sve ostalo je cena niža. Govorim o cenama u maloprodaji. Dajte, otiđite i pogledajte stvarne cene - poručio je premijer.

Kad ga poslušaš, imaš šta i da vidiš. Od dvadesetak proizvoda čak 16 (voće, povrće, suhomesnati proizvodi) danas je skuplje nego prošle godine!

Vera Vida, predsednica Centra potrošača Srbije, šokirana je premijerovom izjavom.

- Kako ništa nije poskupelo, bog s njim? Nema proizvoda koji nije skuplji dinar ili dva. Potrošači nam se javljaju i žale se na stalna poskupljenja. Statistika koju zvaničnici koriste samo je tačna obrada netačnih podataka - tvrdi Vida.

I Igor Ivanovski iz Asocijacije potrošača Srbije kaže da proizvodi poskupljuju.

- Naše istraživanje na 60 različitih proizvoda pokazalo je da su namirnice samo od marta do juna poskupele četiri odsto - objašnjava Ivanovski.

Ruku na srce, neki proizvodi, poput mesa, jesu pojeftinili. Za pileći file prošle godine trebalo je izdvojiti i više od 700 dinara, dok danas može da se nađe i za 600. Juneće šnicle koštale su 650 dinara, a danas koštaju 610. (Nadamo se, ne meso iz ilegalnih klanica).

Pojeftinio je i prašak za veš, pa je umesto 530 dinara za tri kilograma danas dovoljno 470 dinara. Niža je i cena tunjevine, koja je prošle godine koštala oko 190 dinara, a danas košta 165.

Deficit manji za 100 milijardi

U prvoj polovini ove godine deficit budžeta smanjen je za 100 milijardi dinara, saopštio je preksinoć Vučić u istoj emisiji.

- Fiskalni deficit trenutno je 1,6 odsto BDP, što je rezultat koji je među najnižima u Evropi, a prosek plata u maju ove godine izjednačen je sa prosekom iz istog meseca 2014. godine, što je znak da su počele da rastu zarade u privatnom sektoru - izjavio je premijer.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.07.2015. 12:51
Toliko nam dobro ide da Me je prosto sramota da pričam o tome!
Četvrtak 02.07.2015. 11:20
acika u jeku poskupljenja,jedan''artikl'' nikad nije bio jeftiniji,a on ti je omiljeni-ljudski život
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online