Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 04.01.2015.
16:33
Beta A

Ljajić: Vratićemo dugove od prodaje Telekoma

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je u nedelju da će sredstva od prodaje Telekoma biti upotrebljena za otplatu nepovoljnih kredita i pokretanje investicija.

Fonet/A. L.
Budžet je realan i štedljiv: Rasim Ljajić
 

Gostujući na televiziji Pink Ljajić je rekao da u budžet za 2015. godinu nisu uneti planirani prihodi od prodaje Železare, Telekoma, kao ni od ostalih privatizacija.

Prvi put smo ono što je bilo ispod crte, kao što su državne garancije za javna preduzeća, stavili smo iznad crte. To obićno nije prikazivano u budžetu da bi se smanjio deficit. To su radile sve vlade", kazao je Ljajić.

"Mi sada kažemo vrlo jasno 81 milijarda državne garancije ulaze u ukupne rashode i deficit. Ali sa druge strane, nismo očekivane prihode od Železare, Telekoma, ni od privatizacije 502 preduzeća nismo stavili u budžet", naveo je Ljajić.

Ljajić je naveo da je Telekom respektabilna kompanija i da je lider u broju korisnika, ali da na žalost nije lider u ukupnim prihodima.

On je podsetio da u ponedeljak istiće rok za predaju ponuda za Železaru Smederevo.

Ljajić je kazao da je vrlo važno da se Železara pokrene i da postoje najave da bi mogle da se pokrenu obe peći.

Govoreći o najavama u medijima da će doći do velikih poskupljenja, Ljajić je kazao da "danima postoje katastrofične najave", ali da za to nema razloga, jer je gorivo pojeftinilo i nije došlo do povećanja struje.

On je kazao i da neće biti povećanja cene struje u prvoj polovini godine.

Ljajić je rekao i da postoji povećana ponuda hrane na tržištu, a samim tim i niže cene tih proizvoda.

Ljajić je ocenio da je budžet za ovu godinu realan i štedljiv i dodao da su ga i međunarodne institucije ocenile pozitivno.

Prema njegovim rečima, to je početak uvođenja reda u javne finansije.

POVEZANE VESTI

EKONOMIJA Daj šta daš!
Nedelja 04.01.2015. 16:44
Mi smo nevidjene propalice-propalice krenu od prodaje crepa na krovu a mi prodajemo temelje za čašu rakije brlje.
Nedelja 04.01.2015. 18:44
Od prodaje Telekoma mi iz vlasti, Ja naročito, ćemo strpati sebi masne provizije u džep, a zemlju ćemo da uvalimo u još veća gov... pardon, glib. Lekovi mi prestaju da deluju, izvinjavam se zbog vulgarnosti.
Nedelja 04.01.2015. 16:46
Као грађанин Србије нисам сагласан са продајом Телекома.ДС су све што је могло да се прода,продали,а новац је отишао у њихов џеп,радници на улице,привреда у колапсу.Слободан Милошевић није продао ни једно предузеће а како је дошла демократија све смо продали а радници на улице.Америка са својом демократијом је уништила многе државе света.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online