Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 14.02.2014.
14:12
Beta A

Šta kaže Radulović o "srpskom mercedesu"?

Bivši ministar privrede Srbije Saša Radulović izjavio je danas da "Mercedes" neće investirati u Srbiji, već će samo prodavati delove za vozila, a najavljeni "srpski mercedes" će biti "Ikarbusov" autobus nadograđen šasijom nemačke kompanije.

Saša Radulović kaže da "Mercedes" neće da investira u Srbiji već se samo da prodaje delove za vozila, dok Aleksandar Vučić sa ponosom najavljuje "prvi srpski mercedes"
 

Komentarišući jučerašnju izjavu prvog potpredsednika Vlade Srbije u ostavci Aleksandra Vučića da će se za manje od mesec dana na ulicama pojaviti "srpski mercedes", Radulović je na blogu na sajtu B92 naveo da će "Mercedes" prodavati "Ikarbusu" šasije starije generacije s motorom i prenosom za autobuse namenjene gradskom prevozu.

Radulović je kazao da je u novembru prošle godine prisustvovao sastanku u Vučićevom kabinetu na kojem su predstavnici "Mercedesa" potvrdili da nisu zainteresoavni za investiranje u Srbiji, ni za privatizaciju bilo koje firme, uključujući i "Ikarbus" i FAP.

"Kako su 'Mercedesovi' autobusi preskupi i ne mogu da prođu javni tender, ideja i pre rekonstrukcije vlade bila je da 'Mercedes' proda 'Ikarbusu' svoje šasije starije generacije sa sve motorom i prenosom, da 'Ikarbus' nadogradi šasiju i da takav autobus bude ponuđen gradu Beogradu. 'Mercedes' bi izvršio i kontrolu kvaliteta i autobus bi dobio 'Mercedesov' znak", naveo je Radulović.

S predstavnicima "Mercedesa", po rečima Radulovića, razgovarano je je i o tome da je u drugoj fazi možda moguće da umesto gotove šasije, ta komapnija šasiju isporuči u delovima, i da se onda ona sklapa u FAP-u.

"Međutim, pošto su posetili FAP, bili su prilično rezervisani oko ovoga. Takođe, nisu bili spremni da razgovaraju ni o tome da taj novi autobus preko 'Mercedesa' nađe i neka treća tržišta. Bili su veoma jasni i po tom pitanju. Nemački jasni", napisao je Radulović na blogu. Dodao je da je nada u strane investitore kao spasioce Srbije "mitskih dimenzija".

POVEZANE VESTI

Petak 14.02.2014. 15:31
Radulovic je rekao istinu ali mislim da ce Vucic ako istraje napraviti solidan posao.I predhodnih 20 godina su u Ikarbusu i Neobusu pokusavali da nadograde mercedesove samohodne sasije i to je radjeno U Neobusu 1997 nadogradjeno 15 sasija i u Ikarbusu 2-3 sasije u autobuse. Problem je bio sto kvalitet radova na karoseriji nije bio u nivou Mercedesa ili njihovih karosernica u Turskoj. Ako Nemci budu kontrolori radova na izradi karoserije u Ikarbusu moze da se napravi solidan autobus jer je na sasiji 90% opreme a karoserija su samo limovi,farba,sedista,klima-koja se i inace uvozi- Gradu Beogradu treba godisnje 150 autobusa N.Sadu 30 i vec je sve reseno.Takodje ce cena biti bolja
Petak 14.02.2014. 15:39
Nastavak: Kvalitetan minibus na Mercedesovoj samohodnoj sasiji je nadogradjivan u Ivanjici 2000-2006/7 u firmi Ristic i izvozen u zemlje zapadne Evrope pod imenom karoserije Puher iz Austrije i sa dobrom izvoznom cenom ali sa tim poslom nije bilo velikog uspeha jer su finansiska sredstva za proizvodnju Ivanjcke firma bila ogranicena a u Zemlji je bilo malo kupaca koji su bili spremni da plate visoku cenu za stvarno kvalitetan minibus Ovo sto treba da se radi u Ikarbusu je ono sto mi mozemo da radimo uz uslov da kontrolori radova budu stranci ida gradovi za svoja javna preduzeca dobiju subvencionisane kredite za kupovinu ovih autobusa.Malo po malo bi stigli kvalitet karosernice Solaris
Subota 15.02.2014. 14:16
Pitanje je da li bi Mercedes prihvatio naše gume ili neke šelne na svoja vozila.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online