Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 15.01.2014.
15:52 >> 16:04h
Vestionline, Beta A

Radnici Želvoza blokirali Opštinu: Ima povređenih

Nakon neuspelog pokušaja petočlane delegacije sindikata radnika Želvoza iz Smedereva da stupi u kontakt sa gradonačelnicom Jasnom Avramović, koja nije htela da ih primi, nastalo je guranje sa obezbeđenjem opštine i policijom, koje je trajalo više od sat vremena. Više od 400 radnika uspelo je da silom uđe u zgradu opštine koju još drže u blokadi.

Nisu uspeli da dođu do gradonačelnice, pa je nastalo guranje sa obezbeđenjem opštine i policijom, koje je trajalo više od sat vremena
 

Oni su prilikom pokušaja ulaska u zgradu razvalili gelendere i oštetili ulazna vrata. U koškanju sa obezbeđenjem i policijom, bilo je i intervencija hitne pomoći zbog povreda usled pokušaja da uđu u zgradu.

 

Radnici su trenutno u velikoj Sali GO Smederevo i nemaju nameru da izađu dok im se ne ispune obećanja data prošle godine, kada im je od strane Ministarstva privrede obećan socijalni program od 300 eura po godini staža za oko 550 radnika ovog preduzeća u restruktuiranju i overa zdravstvenih knjižica za one radnike koji su ostali da rade.

Više od 400 radnika "upalo" i blokiralo Opštinu. Nemaju nameru da odu dok im se ne ispune data obećanja
 

Radnici su nezadovoljni sporošću rešavanja njihovih problema i obećanjima datim od predstavnika vlade i gradonačelnice, koja je učestvovala u dosadašnjoj medijaciji na reševanju njihovih problema.

Gradonačelnica Jasna Avramović je agenciji Beta rekla da zahtevi radnika "nisu upućeni na pravu adresu, jer ništa nije u rukama" lokalne vlasti.

"Mi (gradska vlast Smedereva) ne možemo da im isplatimo otpremnine, niti da isplatimo zaostale zarade, niti da overimo knjižice, niti da povežemo radni staž. Svi njihovi zahtevi treba da budu upućeni Ministarstvu prvrede i to je mesto na kome treba da se reše njihovi problemi. Radnici su nasilno ušli u Skupštinu, ali ne znam šta od nas očekuju. Ono što je lokalna samouprava do sada radila, i danas, i juče, i prekjuče je komunikacija sa ministarstvima", navela je Avramović i dodala da su se radnici žalili da nisu na spisku za otpremnine i da je ona na to pozvala sekretara Ministarstva privrede i dobila odgovor da dokumentacija iz Želvoza nije potpuna i da je sa mnogo grešaka.

"Bili su jedna od prvih firmi koja je obaveštena da će se isplaćivati otpremnine i da treba do 31. decembra da upotpune dokumentaciju, a to nisu uradili" rekla je gradonačelnica.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.01.2014. 15:59
Ista prica. Glasaju za bagru, i onda se cude sto gradonacelnica nece ni da ih vidi, i ne moze nista da ucini za njih. A to sto je falsifikovala penzijske papire za pare dok je bila lekarka joj dodje kao politicki plus.
Sreda 15.01.2014. 16:01
vise od 70 milijardi evra je opljackano i izneto iz zemlje, i niko uhapsen. to ni amerika ne bi mogla izdrzati.hapsenja i vracanje para u zemlju ! i naravno treba reci da srbija izdrzava ne zna se zasto , nekoliko jugoslavija, srbiju i crnu goru , nacionalne kadrove bivsih jugo drzava, umesto srpskih radnika koji sve vise ostaju bez posla.
Sreda 15.01.2014. 17:22
radnici "želvoza" danas štrajkuju zato što su ih zaje*ali oni za koje uporno glasaju.... a NISU se bunili (ni oni ni NIKO) kad su njihovi sugrađani iz "železare" topili tenkove i tešku mehanizaciju vojske ? Tad su svi bili "srećni" što su imali posao ? ? ? ne bi vam dao dinara prebijenog... još bi poslao žandare da vam kosti polome u sitne parčiće... gamadi prodana....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online