Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 09.12.2013.
15:26
Beta A

Radulović: Nova ekonomska politika vodi zapošljavanju

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je danas da nova ekonomska politika mora da se bazira na razvoju domaće privrede, koja će dovesti do ekonomskog rasta Srbije i zapošljavanja.

"Cilj je zdrava ekonomija oslonjena na privatni sektor. Najbolji signal za investitore su uspešne domaće komapanije", kazao je ministar u Skupštini Srbije.

Radulović je rekao da je ekonomska politika u Srbiji bila potpuno pogrešna jer se zasnivala na velikim subvencima, velikoj javnoj potrošnji, velikom učešću države u svim sferama ekonomskog života i na partijskom upravljanju javnim preduzećima.

Ovoliko će da nam bude bolje: Saša Raduolović

"To nas je koštalo gubitka više od 300.000 radnih mesta. Urušena je ekonomija, opao je životni standard, penzije i plate su male, a sistem urušen. Dok smo kupovali radna mesta, gubili smo ih na hiljade", kazao je on.

Sa novim državnim budžetom za 2014. godinu, naglasio je Radulović, Vlada Srbije menja ekonomsku politiku tako da bude zanovana na profitabilnosti privrede i održivosti. Radulović je kazao i da su potpuno zanemarena 153 preduzeća u
restrukturiranju koja će, kako je rekao, biti u fokusu ekonomske politike 2014. godine.

On je naveo da je država najveći poverilac preduzeće u restrukturiranju, a ti dugovi će do kraja januara biti pretvoreni u kapital, da bi ko kraja 2014. godine trebalo da bude završena privatizacije tih preduzeća.

Po rečima ministra, u budžetu za 2014. godinu predviđen je i Tranzicioni fond od 20 milijradi dinara iz kojeg će se isplaćivati otpremnine za radnike koji ostanu bez posla u preduzećima u restrukturiranju i minimalne zarade i povezati se radni staž. Radulović je kazao da se "krenulo" u izmene o zakona o radu i o planiranju i izgradnju i da će se ekonomska politika u 2014. godini bazirati i na stvaranju pozitivnog poslovnog okruženja.


Budžet Srbije za 2014. šansa za novi početak


Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je predloženi državni budžet za 2014. godinu "odgovoran" i da predstavlja "šansu za novi početak i prekretnicu u načinu razmišljanja".

"Predloženi budžet nije definitivno rešnje za probleme Srbije, ali jeste korak ka njemu i preduslov da se pokrene reformski proceš koji mora da traje nekoliko godina", kazao je Dačić u Skuštini Srbije ne početku načelne rasrave o predlogu budžeta.

Premijer je istakao da će budžet obezbediti sigurnu isplatu penzija i plata u javnom sektoru, investicije u infrastrukturu i nastavak evropskih intergracija.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.12.2013. 15:31
Ништа од твојих обећања.
Utorak 10.12.2013. 08:05
Ljudi se zapošljavaju isključivo ovih dana preko privatnih agencija, na određeno vreme, po ugovoru, za male plate, i to isključivo muškarci... I na tome hvala...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online