Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 11.11.2013.
19:56 >> 20:59h
Beta A

"Srbija treba da obezbedi izgradnju gasovoda"

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će, posle zvaničnog početka izgradnje gasovoda za ruski gas Južni tok kroz Srbiju 24. novembra, na Srbiji biti da uradi sve što je potrebno i obezbedi uslove za nastavak radova.

Njeno Ministarstvo pripremilo sve što je potrebno: Zorana Mihajlović
 

- Dalje je na nama da se bavimo eksproprijacijom i svim što je potrebno da se uradi paralelno s tim da bi upošte moglo dalje da se ide u izgradnju "Južnog toka" - rekla je Zorana Mihajlović za Televiziju B92.


Ministarka je navela da je njeno Ministarstvo energetike uradilo sve što je trebalo da bi moglo da počnu radovi.


- Ministarstvo je pripremilo sve što je trebalo: počev od Zakona o eksproprijaciji, a 10.000 parcela treba da se ekpsropriiše. Kada govorimo o garancija iz budžeta i pravilnicima, to je urađeno. Kada govorimo o samom Srbijagasu i njegovoj sposobnosti da ispostavi sve fakture, to trenutno nema veze s Južnim tokom, ali Srbijagas svakako u tom smislu nije u najboljem stanju - kazala je Mihajlovićeva.

Nikolić: Srbija za lestvicu više u regionu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je tokom sastanka s predsednikom ruske kompanije Gazprom, Aleksejem Milerom, ukazao na značaj realizacije projekta gasovoda "Južni tok".

Nikolić je naveo da realizacija tog projekta Srbiju "podiže za jednu lestvicu u regionu i promoviše je u značajan ekonomski faktor ne samo na Balkanu, nego i u celoj Evropi", saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Ona je navela da tek treba da se razmatra sporazum o kreditu, odnosno o modelu finasiranja "Južnog toka".


- Što se srpske strane tiče mi ulažemo zemljište i postoje već određene garancije. Sa srpske strane možemo reći da neka osnova postoji, sada je pitanje dogovora da li se uzima kredit, koliki je kredit, da li je grejs period... - kazala je Mihajlovićeva.


Radovi na izgradnji gasovoda za ruski gas "Južni tok" kroz Srbiju počeće 24. novembra ove godine, dogovoreno je na sastanku predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i direktora ruskog Gazproma Alekseja Milera, saopštila je Vlada Srbije.


Cena deonice gasovoda kroz Srbiju je 1,7 milijardi evra, a znatan deo radova će izvesti domaća preduzeća. Narednih dana će biti utvrđeni tehnički detalji za početak radova na gasovodu "Južni tok", dodaje se u saopštenju. Namena gasovoda "Južni tok" je transport prirodnog gasa iz Rusije do zemalja Evropske unije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.11.2013. 20:19
Опет ће Србија, читај Народ, нешто да гради али ће "браћа" Руси да купе кајмак и да слободно располажу са изграђеним као својим. Уговор око тог Гасовода је Народу доступан као и што је био Дејтонски споразум својевремено. Само ће Бајатовић још више да макне себи и пајташима у џеп, као што ће и ону милијарду евра губитка које је створио као успешни бизнисмен у фирми којом руководи опет да плати Народ и то опет Русима. Можемо ми међусобно да будемо браћа колико нам воља, али овде нити је чист рачун нити има икакве љубави али ни економије. Ово је само константна предизборна кампања властодржаца у Србији и ништа више.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online