Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 27.10.2013.
17:26
Beta A

Đilas: Ciklus potpunog kraja u 2014.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas rekao je da će sledeće godine u Srbiji doći do pada bruto domaćeg proizvoda (BDP), smanjenja plata, otpuštanja i do "ciklusa potpunog kraja".

Predsednik DS-a Dragan Đilas ne vidi rešenje u Vladinim merama štednje
 

"Ljudi kažu da ćemo sledeće godine porasti. Kako ćemo porasti? Ove godine smo porasli zbog Fijata i poljoprivrede, sledeće godine ide ciklus potpunog kraja", kazao je Đilas gostujući u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva.

Pročitajte sve o Vladinim merama štednje OVDE

Prema njegovim rečima, Srbija može da izađe iz krize ako se fokusira na poljoprivredu, energetiku i obrazovanje, kao i da mere Vlade Srbije neće poboljšati životni standard građana.

"Ja tu ni ne vidim mere, nemojte se ljutiti. Kako mislite da izvučete zemlju iz krize, time što ćete da slikate avion Er Srbije star osam godina i iznajmljen na lizing?", kazao je predsednik DS.

On je ocenio da smanjenje plata u državnoj administraciji i povećanje poreza "neće dovesti do napretka u Srbiji", a da sadašnja Vlada Srbije "nema ideje" da privuče strane investicije.

"Plate i penzije mogu da seku Amerikanci, Nemci, čak i Grci. Mi ne možemo da sečemo plate i penzije jer više nemamo šta da sečemo", kazao je Đilas.

Predsednik DS je ponovio da se zalaže za osnivanje razvojne banke Srbije, kao i da se protivi prodaji kompanije PKB čije je rukovodstvo, kako kaže, smanjilo dug ove firme sa 70 na 30 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.10.2013. 20:52
Prodaj most koji si pravio sebi kao faraon piramidu!
Nedelja 27.10.2013. 17:52
Nema dileme gde su stalu ŽUTI BANDITI TU SU NASTAVILI SNS BANDITI . Proseravalji su se u predizbornoj kampanji a učinili su POSLEDNJI KORAK U IZDAJI KOSOVA , NARODU JE SVAKI DAN GORI OD PRETHODNOG I NIJEDAN VELIKI LOPOV NIJE VIŠE NI U ZATVORU . "ČESTITAM" .
Nedelja 27.10.2013. 21:41
Politika koju vodi SNS, u osnovi se ne razlikuje od politike DSa u svoje vreme. Laganje i sludjivanje naroda se nastavlja. Investitori se i dalje prezentuju kao spasioci, a ne krvopije nase ekonomije.Problem sive ekonomije se gura pod tepih, a sadasnje penzije se izplacuju od akciza za naftu i slicnih globa. Mladima se ne ostavlja nikakva perspektiva za dalji ostanak u Srbiji po zavrsetku skolovanja. Porodica postaje tabu tema, a roditeljstvo dolazi kao mucenje, kako roditelja, tako i dece. Unistavanje domace privrede od strane uvoznickog lobija. Dalje zaduzivanje pod maskom podsticaja i jacanja domace proizvodnje. I sve u nedogled. Ma koliko izgledalo beznadezno, promena lezi u pojedincu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online