Nedelja 27.10.2013.
17:26
Beta

Đilas: Ciklus potpunog kraja u 2014.

Predsednik DS-a Dragan Đilas ne vidi rešenje u Vladinim merama štednje
 

"Ljudi kažu da ćemo sledeće godine porasti. Kako ćemo porasti? Ove godine smo porasli zbog Fijata i poljoprivrede, sledeće godine ide ciklus potpunog kraja", kazao je Đilas gostujući u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva.

Pročitajte sve o Vladinim merama štednje OVDE

Prema njegovim rečima, Srbija može da izađe iz krize ako se fokusira na poljoprivredu, energetiku i obrazovanje, kao i da mere Vlade Srbije neće poboljšati životni standard građana.

"Ja tu ni ne vidim mere, nemojte se ljutiti. Kako mislite da izvučete zemlju iz krize, time što ćete da slikate avion Er Srbije star osam godina i iznajmljen na lizing?", kazao je predsednik DS.

On je ocenio da smanjenje plata u državnoj administraciji i povećanje poreza "neće dovesti do napretka u Srbiji", a da sadašnja Vlada Srbije "nema ideje" da privuče strane investicije.

"Plate i penzije mogu da seku Amerikanci, Nemci, čak i Grci. Mi ne možemo da sečemo plate i penzije jer više nemamo šta da sečemo", kazao je Đilas.

Predsednik DS je ponovio da se zalaže za osnivanje razvojne banke Srbije, kao i da se protivi prodaji kompanije PKB čije je rukovodstvo, kako kaže, smanjilo dug ove firme sa 70 na 30 miliona evra.

2024 © - Vesti online