Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 29.09.2013.
15:40
Beta A

"Pomažemo Srbima na KiM da žive od svog rada"

Ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksanda Vulin je u Leposaviću sa predstavnicima 14 opština, sa celog Kosova, potpisao ugovor o dodeli mašina i sredstava za poljoprivredu, vrednih 13,5 miliona dinara. Zahvalio je Direkciji za imovinu Vlade Srbije jer su sredstva koja su danas podeljena bila u njenom posedu i ukazao da će kosovski Srbi moći na najbolji način da odlučuju o svojoj sudbini ako se stvore uslovi da žive od svog rada i ako izađu na lokalne izbore.

Dodeljene mašine i sredstva za poljoprivredu u vrednosti od 13,5 miliona dinara
 

"Sve ove mašine su nova radna mesta, i najbolja moguća pomoć je upravo to - dati ljudima mogućnost da rade, da sa svojih 10 prstiju zarađuju svoj hleb i sami odlučuju o svojoj sudbini što je, baš kao i izbori, način da sami da odluče o svojoj  budućnosti", rekao je Aleksandar Vulin i istakao da je veoma "nekorektno i potpuno netačno" govoriti o Srbima na Kosovu kao nekome ko želi da živi na teret nekoga drugoga i od budžeta u kome ne učestvuje.

"Srbi na Kosovu i Metohiji žele da žive od svoga rada, a na nama je da im pomognemo da rade", rekao je Vulin i istakao da predstojeći izbori na Kosovu nisu samo izbori za lokalnu samoupravu, već ih Srbija doživljava kao izbore za zajednicu srpskih opština, koja će biti formirana odmah nakon konstutuisanja opština u kojima su Srbi u većini.

"Priština ne želi da Srbi izađu na izbore"

Dodao je da je najvažnije što su to "svesrpski izbori" na kojima će učestvovati i oni koji ne žive na Kosovu i "referendum" na kojem će se glasati da li će država Srbija opstati i ostati u pokrajini, a kosovski Srbi imati "neprekinute i od celog sveta prihaćene i priznate veze sa državom Srbijom".

Vulin je rekao da je do sada predato oko 40.000 prijava za lokalne izbore, a da je sada Priština najveća smetnja i najveći protivnik izlaska Srba na izbore jer pokušava koliko god je moguće da smani broj onih koji su se prijavili.

"Mi jesmo u pravu što izlazimo na izbore. Priština je i ovim dokazala da hoce samo zemlju a ne ljude. Ona zne zeli da Srbi glasaju i da oni koji su proterani počnu da se vraćaju", rekao je Vulin. On je rekao da Srbi još nemaju svog predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji Kosova, da Srbija ima puno primedbi na rad te komisije i od međunarodne zajednice zahteva da Srbima omogući da ravnopravno predstave svoje liste. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.09.2013. 18:08
Te masine koje ste namenili za srbe da obradjuju zemlju dobice vasi funkcioneri kao i do sada to ce prodati i uzeti pare,a poljoprivrednici i cestiti domacini mogu samo da se nadaju svijim radom,jer od vasih lesinara koje podrzavate OBICAN narod ne moze da dobije ni dzak semena.U Gnjilanskom kraju pomoc ne dolazi,vec se to stavlja na racune drzavnih sluzbenika koje vi podrzavate koji 13 godina kradu uz pomoc drzave,a juce izjavljujete da svaramo SRPKU a na listi za kandidate imate tacijeve ljude jis iz 2000-te koji ce najverovatnije izgubiti izbore zato sto ne uzivaju ugled ni u svojoj porodici,a ti isti prestavljaju drzavu. Da li ima nade za nas srbe koji hocemo da postanemo,ja mislim ne..
Nedelja 29.09.2013. 18:15
Ako budete sledeci put dolazili u Gnjilane posvetite malo vise vremena narodu,prosetajte selima i popricaj te sa narodom pa ce te videti da te informacije sto dobijate da su nasminkane i ugladjene. Jadni mi kad nas prestavljaju Nikolic koga Pasjanci ne vole,Srecka u Klokotu takodje a tu najvise srba imate. Pocnite da forsirate kadar SNS jer nijedan va clan stranke u Gnjilanu nije na celu ni jedni institucije a to su sve intelektualci i cestiti domacini,ali vi vise volit Ivicine i Mladjine ljude prljavog obraza.............
Nedelja 29.09.2013. 16:56
Da svaki odrastao i relativno zdrav covet treba da zivi od svog Rada je RAZUMLJIVO NAJOPHODNIJE ZA SVAKOG NA OVOM SVETU. Zar se ovi tek sad tog setili? Ili je to neki nehoticni Lapsus od redakcije?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online