Nedelja 29.09.2013.
15:40
Beta

"Pomažemo Srbima na KiM da žive od svog rada"

Dodeljene mašine i sredstva za poljoprivredu u vrednosti od 13,5 miliona dinara
 

"Sve ove mašine su nova radna mesta, i najbolja moguća pomoć je upravo to - dati ljudima mogućnost da rade, da sa svojih 10 prstiju zarađuju svoj hleb i sami odlučuju o svojoj sudbini što je, baš kao i izbori, način da sami da odluče o svojoj  budućnosti", rekao je Aleksandar Vulin i istakao da je veoma "nekorektno i potpuno netačno" govoriti o Srbima na Kosovu kao nekome ko želi da živi na teret nekoga drugoga i od budžeta u kome ne učestvuje.

"Srbi na Kosovu i Metohiji žele da žive od svoga rada, a na nama je da im pomognemo da rade", rekao je Vulin i istakao da predstojeći izbori na Kosovu nisu samo izbori za lokalnu samoupravu, već ih Srbija doživljava kao izbore za zajednicu srpskih opština, koja će biti formirana odmah nakon konstutuisanja opština u kojima su Srbi u većini.

"Priština ne želi da Srbi izađu na izbore"

Dodao je da je najvažnije što su to "svesrpski izbori" na kojima će učestvovati i oni koji ne žive na Kosovu i "referendum" na kojem će se glasati da li će država Srbija opstati i ostati u pokrajini, a kosovski Srbi imati "neprekinute i od celog sveta prihaćene i priznate veze sa državom Srbijom".

Vulin je rekao da je do sada predato oko 40.000 prijava za lokalne izbore, a da je sada Priština najveća smetnja i najveći protivnik izlaska Srba na izbore jer pokušava koliko god je moguće da smani broj onih koji su se prijavili.

"Mi jesmo u pravu što izlazimo na izbore. Priština je i ovim dokazala da hoce samo zemlju a ne ljude. Ona zne zeli da Srbi glasaju i da oni koji su proterani počnu da se vraćaju", rekao je Vulin. On je rekao da Srbi još nemaju svog predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji Kosova, da Srbija ima puno primedbi na rad te komisije i od međunarodne zajednice zahteva da Srbima omogući da ravnopravno predstave svoje liste. 

2024 © - Vesti online