Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 17.08.2013.
04:49
ekapija.com A

Lidl kupio zemljište za diskont u Beogradu

Nemački diskontni lanac “Lidl” kupio je zemljište u Beogradu za izgradnju supermarketa. Međutim, u “Lidlu” nisu želeli da preciziraju na kojoj će tačno lokaciji u prestonici biti otvorena prodavnica.

Došlo vreme da "Lidl" započne da posluje i u Srbiji

- Potvrđujemo da smo kupili zemljište u Beogradu. Želimo da naglasimo da imamo odličnu saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji, koje nam pružaju svu neophodnu pomoć i teže tome da svi birokratski poslovi budu završeni u najkraćem mogućem roku - rekli su za portal ekapija.com u “Lidlu”.

Osim u glavnom gradu, nemačka kompanija je pazarila zemljište u Srbiji.

Detaljni zahtevi "Lidla" za Srbiju

Kod odabira lokacije, u "Lidlu" se fokusiraju na frekventna mesta, sa odličnom vidljivošću i dobrom saobraćajno-tehničkom povezanošću. Traže odgovarajuće nekretnine za kupovinu ili zakup širom Srbije, a najoptimalnija su naseljena mesta, koja sa užom okolinom imaju 30.000 i više stanovnika. Potrebna su im izgrađena i neizgrađena zemljišta površine od 5.500 do 10.000 m2. Prodajna površina objekata "Lidl" iznosi 800-1.300 m2, sa dodatnih 200-650 m2 za skladište i pomoćne prostorije. Potrebno im je po objektu od 80 do 150 parking mesta. Neophodna je i dobra mogućnost dostave robe za kamione sa prikolicom, ukupne težine do 40 tona kao i dužine do 18,5 metara.

- Kada je reč o unutrašnjosti Srbije kupili smo zemljište u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu i Smederevu. Što se tiče ostalih gradova i opština ne možemo dati preciznije informacije ali možemo da potvrdimo da aktivno radimo na realizaciji kupovine zemljišta - rekli su u nemačkoj kompaniji.


S obzirom na to da je u Novom Sadu krenula čaršijska priča da "Lidl" traži radnike, raspitali smo se kada će početi izbor zaposlenih.


- Još ne tražimo radnike. Informacije o otvorenim konkursima za zapošljavanje biće objavljene u dnevnim novinama i na Internet portalima za zapošljavanje, tako da će se tada zainteresovani moći i prijaviti. Otvaranje "Lidl" filijala će na tržištu Srbije omogućiti nova radna mesta, ne samo u Beogradu već i u drugim gradovima gde će "Lidl" poslovati, kao i zdravu konkurenciju u sektoru trgovine - napomenuli su za ekapija.com u "Lidl"-u.


"Lidl" na novo tržište dolazi tako što prvo obezbedi lokacije, a zatim istovremeno otvori više objekata.

POVEZANE VESTI

Subota 17.08.2013. 08:46
Долазе да би продавали своју робу.Мало је оних нажалост који граде постројења за производњу.Београђани мисле да ће јефтиније куповати,али оно што се произведе у српском селу никада неће моћи купити у тим мегамаркетима.Куповаће веома лошу храну која је лепо упакована и много јефтинија од наше хране.
Subota 17.08.2013. 07:34
Kupovao sam kod njih u madjarskoj i sa povracajem PDV-a izadje dosta jeftinije.Ako i ovde budu drzali te cene bice dobro.
Subota 17.08.2013. 11:16
Koliko ce LIDL dobiti od drzave po jednom zaposlenom?Njima je potrebno novo trziste,oni znaju ako ne otvore oni,doci ce neki drugi lanac supermarketa,(Bila,Despar,Coop..),oni su spremni da plate svaku cijenu,kvaliteta artikala nije visoka ali je cijena povoljna i u Evropi imaju velik promet.U svakom slucaju bolji je i Lidl jer ce prodavati i domace proizvode za razliku od IKEA koja unistava i ovako slabu proizvodnju namjestaja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online