Subota 17.08.2013.
04:49
ekapija.com

Lidl kupio zemljište za diskont u Beogradu

Došlo vreme da "Lidl" započne da posluje i u Srbiji

- Potvrđujemo da smo kupili zemljište u Beogradu. Želimo da naglasimo da imamo odličnu saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji, koje nam pružaju svu neophodnu pomoć i teže tome da svi birokratski poslovi budu završeni u najkraćem mogućem roku - rekli su za portal ekapija.com u “Lidlu”.

Osim u glavnom gradu, nemačka kompanija je pazarila zemljište u Srbiji.

Detaljni zahtevi "Lidla" za Srbiju

Kod odabira lokacije, u "Lidlu" se fokusiraju na frekventna mesta, sa odličnom vidljivošću i dobrom saobraćajno-tehničkom povezanošću. Traže odgovarajuće nekretnine za kupovinu ili zakup širom Srbije, a najoptimalnija su naseljena mesta, koja sa užom okolinom imaju 30.000 i više stanovnika. Potrebna su im izgrađena i neizgrađena zemljišta površine od 5.500 do 10.000 m2. Prodajna površina objekata "Lidl" iznosi 800-1.300 m2, sa dodatnih 200-650 m2 za skladište i pomoćne prostorije. Potrebno im je po objektu od 80 do 150 parking mesta. Neophodna je i dobra mogućnost dostave robe za kamione sa prikolicom, ukupne težine do 40 tona kao i dužine do 18,5 metara.

- Kada je reč o unutrašnjosti Srbije kupili smo zemljište u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu i Smederevu. Što se tiče ostalih gradova i opština ne možemo dati preciznije informacije ali možemo da potvrdimo da aktivno radimo na realizaciji kupovine zemljišta - rekli su u nemačkoj kompaniji.


S obzirom na to da je u Novom Sadu krenula čaršijska priča da "Lidl" traži radnike, raspitali smo se kada će početi izbor zaposlenih.


- Još ne tražimo radnike. Informacije o otvorenim konkursima za zapošljavanje biće objavljene u dnevnim novinama i na Internet portalima za zapošljavanje, tako da će se tada zainteresovani moći i prijaviti. Otvaranje "Lidl" filijala će na tržištu Srbije omogućiti nova radna mesta, ne samo u Beogradu već i u drugim gradovima gde će "Lidl" poslovati, kao i zdravu konkurenciju u sektoru trgovine - napomenuli su za ekapija.com u "Lidl"-u.


"Lidl" na novo tržište dolazi tako što prvo obezbedi lokacije, a zatim istovremeno otvori više objekata.

2024 © - Vesti online