Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 25.06.2013.
14:46 >> 15:47h
Beta A

Beograd u deficitu 4,8 milijardi dinara

Skupština Beograda danas je usvojila rebalans gradskog budžeta kojim se predviđa deficit od 4,8 milijardi dinara. Deficit je gradskoj kasi uvećan je za oko 900 miliona dinara u odnosu na prvobitno planirani, tekući prihodi smanjeni su za 6,8 milijardi, a rashodi za oko 5,9 milijardi dinara.

"Prvobitno su prihodi budžeta planirani u iznosu od 82,8 milijardi, a rabalansom 76 milijardi, dok će rashodi iznositi 80,8 milijardi", rekla je novinarima u Skupštini grada gradska sekretarka za finansije Renata Milić Radujko.

Foto: Ilustracija

Rebalansom gradskog budžeta su za 681 miliona dinara smanjeni budžeti gradskih opština. U raspravu o rebalansu u Skupštini grada uključio se i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas koji je rekao da rebalans posledica primene novih zakona.

"Rebalansom su prihodi smanjeni preko šest milijardi, kao posledica finansijskih zakona koje je usvojila Skupstina Srbije", rekao je Đilas novinarima.

On je dodao da je novim propisima predviđeno da od 1. januara iduće godine

Rebalans budžeta Grada Beograda je posledica smanjenja prihoda na nivou cele Srbije, rekao je predsednik gradske Skupštine Aleksandar Antić.

 

"U skladu sa novim fiskalnim zakonima i potrebom da svi u sistemu trošenja javnih sredstava smanje budžetske okvire, ozbiljan teret su podnele lokalne samouprave i naravno Beograd kao glavni grad", rekao je Antić novinarima u Skupštini grada.

naknada za korišćenje građevinskog zemljista bude uključena u porez na imovinu.

"Više puta sam govorio da je to loše rešenje. Kod nas ne postoji finansijska disciplina, a ima mnogo objekata koji nisu uknjiženi", rekao je Đilas.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić kritikovao je rebalans gradskog budžeta, kao i druge predloge koji su na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Beograda jer je njima, kako je rekao, predviđeno dodatno zaduživanje grada.

"Vi očigleno samo tako možete da funkcionišete. I mala deca tako moraju često da traže pomoć odraslih", rekao je Jovičhić za skupštinskom govornicom.

Jovičić: Rebalans nastavak politike zaduživanja Beograda

Rebalans gradskog budžeta predstavlja nastavak politike zaduživanja Beograda koji vodi Demokratska stranka (DS), rekao je danas šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u gradskoj Skupštini Aleksandar Jovičić.

"Po rebalansu budžeta najverovatnije će se do kraja godine provući još jedan kredit od oko 20 miliona evra," rekao je on novinarima u Skupštini grada.

Utorak 25.06.2013. 19:45
Moj deficit nije bas toliki ali ja na zalost ne mogu da uzmem kredit koji ce neko drugi da vraca.
Utorak 25.06.2013. 21:28
hahahahhaa... ne mogu da se ne nasmejem ovim žutaćima iznad, što lamentiraju nad vlašću sns-a ??? a tema je pašaluk u kome su na vlasti - žutaći ??? HAHAHAHAHAH HAHAHAHAHAH HAHAHAHAHAH pa da l' možete da budete tolike gluperde, drugarice i drugovi ?
Utorak 25.06.2013. 18:56
Dok sns ne sprovede sve moguće eksperimente u bezumnoj potrazi za bar jednim koji će neku mrvicu nečega da promeni na bolje, dok i ovo nešto malo firmi koje funkcionišu ne uništi, dok narod bukvalno ne spadne na parče hleba koje će pojesti u toku dana, dok skroz ne pređemo u buzumnu diktaturu deo nas se neće osvestiti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online