Utorak 25.06.2013.
14:46 >> 15:47h
Beta

Beograd u deficitu 4,8 milijardi dinara

"Prvobitno su prihodi budžeta planirani u iznosu od 82,8 milijardi, a rabalansom 76 milijardi, dok će rashodi iznositi 80,8 milijardi", rekla je novinarima u Skupštini grada gradska sekretarka za finansije Renata Milić Radujko.

Foto: Ilustracija

Rebalansom gradskog budžeta su za 681 miliona dinara smanjeni budžeti gradskih opština. U raspravu o rebalansu u Skupštini grada uključio se i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas koji je rekao da rebalans posledica primene novih zakona.

"Rebalansom su prihodi smanjeni preko šest milijardi, kao posledica finansijskih zakona koje je usvojila Skupstina Srbije", rekao je Đilas novinarima.

On je dodao da je novim propisima predviđeno da od 1. januara iduće godine

Rebalans budžeta Grada Beograda je posledica smanjenja prihoda na nivou cele Srbije, rekao je predsednik gradske Skupštine Aleksandar Antić.

 

"U skladu sa novim fiskalnim zakonima i potrebom da svi u sistemu trošenja javnih sredstava smanje budžetske okvire, ozbiljan teret su podnele lokalne samouprave i naravno Beograd kao glavni grad", rekao je Antić novinarima u Skupštini grada.

naknada za korišćenje građevinskog zemljista bude uključena u porez na imovinu.

"Više puta sam govorio da je to loše rešenje. Kod nas ne postoji finansijska disciplina, a ima mnogo objekata koji nisu uknjiženi", rekao je Đilas.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić kritikovao je rebalans gradskog budžeta, kao i druge predloge koji su na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Beograda jer je njima, kako je rekao, predviđeno dodatno zaduživanje grada.

"Vi očigleno samo tako možete da funkcionišete. I mala deca tako moraju često da traže pomoć odraslih", rekao je Jovičhić za skupštinskom govornicom.

Jovičić: Rebalans nastavak politike zaduživanja Beograda

Rebalans gradskog budžeta predstavlja nastavak politike zaduživanja Beograda koji vodi Demokratska stranka (DS), rekao je danas šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u gradskoj Skupštini Aleksandar Jovičić.

"Po rebalansu budžeta najverovatnije će se do kraja godine provući još jedan kredit od oko 20 miliona evra," rekao je on novinarima u Skupštini grada.

2024 © - Vesti online