Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 23.06.2013.
10:03
rts.rs A

Dačić: Srbija nije pred bankrotom

"Srbija nema problem sa likvidnošću, niti je pred bankrotom a rebalansom budžeta, deficit će biti doveden do ciljane granice, na 4,7 odsto, rekao premijer Ivica Dačić. Strategija rasta i razvoja usaglasiće se sa svim društvenim činiocima", poručio Dačić.

Premijer Srbije Ivica Dačić
 

Premijer Ivica Dačić rekao da Srbija nema problem sa likvidnošću i da nije pred bankrotom. Rebalansom budžeta, deficit će biti doveden do ciljane granice, na 4,7 odsto, rekao je Dačić i poručio da će se strategija rasta i razvoja usaglasiti sa svim društvenim činiocima.

Krivične prijave protiv Lazarevića i Hamovića

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je na pravosudnim organima da odluče o krivičnim prijavama protiv Vojina Lazarevića i Vuka Hamovića, kao i da će MUP po tom pitanju preduzeti sve kako bude naloženo.

"To u ovom trenutku nije na nama, da o tome govorimo, već na pravosudnim organima", rekao je Dačić.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla je da su podnete krivične prijave protiv Vojina Lazarevića i Vuka Hamovića zbog sumnje da je zloupotrebama u energetskom sektoru oštećena država Srbija.

"Prihodi budžeta, zbog krize, neće biti koliko su planirani, manjak prihoda mogli bi rešiti zaduživanjem, ali mi to ne želimo, jer bi veći deficit narušio makroekonomsku stabilnost zemlje", rekao je Dačić i naglasio da su zbog toga mere Vlade usmerene na smanjenje troškova kroz rebalans budžeta.

U Vladi Srbije sastali su se premijer Dačić i članovi njegovog kabineta sa predstavnicima sindikata, članovima Nacionalnog saveta za privredni oporavak, predstavnicima privrednih komora i drugih udruženja povodom programa mera za reformu javnog sektora.

U pauzi skupa saopšteno je da su predstavnici privrednih komora i sindikata podržali mere štednje koje je predložila Vlada Srbije, a dogovoreno je i da se vlada konsultuje s njima kad donosi sistemske zakone.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je novinarima da su se sindikati saglasili da Zakon o radu treba menjati, ali da će se o tome u buduće još razgovarati.

"Cilj izmena je da se poveća zaposlenost i da stvorimo mogućnosti za veće investicije", naveo je Dinkić i istakao da Zakon o radu mora biti strog prema neradnicima.

Ministar je rekao da će biti određen koordinator za izmene tog zakona iz redova Srpske napredne stranke. Prema njegovim rečima, u toku su razgovori i o načinu reformisanja javnog sektora i, kako je naveo, razgovara se sa svima i postoje različita mišljenja o tome.

"Izneli smo otvoren plan koji je reformski orijentisan, u nekim segmentima i radikalan, pre svega u strukturnim reformama za okončanje procesa restrukturiranja i u tom segmentu smo dobili najveću podršku", naveo je Dinkić.

Kako je rekao, kad bude urađen nacrt zakona, predstavnici vlade će razgovarati sa sindikatima i poslodavcima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.06.2013. 11:43
Srbija i Srpski narod u predhodnih 13 godina visse su OPLJACHKANI nego 500 ropstva pod Turcima!
Nedelja 23.06.2013. 12:24
HAHAHAHA... ma ne "nije".... HAHAHAHA.... do krize i nelikvidnosti privrede je upravo i došlo zbog nemogućnosti države da na vreme izmiruje svoje obaveze prema istoj.... HAHAHAHHA ... takođe - "nismo" pred bankrotom a projektujemo GUBITAK ???????? i još to predstavljamo kao uspeh ??? AHAHAHAHAHAHAHHA mrš bre.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online