Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 17.06.2013.
14:41
Beta A

LDP nudi altrnativu vladinim merama štednje

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da su antikrizne mere vladajuće koalicije "dokaz nemoći, nepoštenja prema zemlji" i najavio da će njegova stranka ponuditi alternativni reformski model.

Vlada ne može da reši sve probleme, kaže Jovanović
 

Jovanović je rekao da su vladine mere "izraz kalkulantske potrebe da sakriju činjenicu da su najodgovorniji za 23 godine bede, zaostajanja i konačnog sloma koji je pred Srbijom".

"Uslov za oporavak zemlje je promena političkog modela, pritisak javnosti, kreiranje alternative ovoj vlasti, onemogućavanje da se svaka izborna kampanja pretvori u laganje, demagogiju, varanje siromašnih i ugroženih građana", naveo je Jovanović.

Lider LDP-a je ocenio da se izlaz iz krize ne može se tražiti preraspodelom između ministarstava i najavio da će njegova stranka za nekoliko dana, na svojoj skupštini, predstaviti alternativu merama vlade.

"Nova politika koja bi afirmisala rad, inicijativu, niže poreze, više konkurencije na tržištu i, što je najvažnije, novi politički model upravljanja zemljom, nova regionalna politika, članstvo Srbije u NATO, jer je to jedini put ka trajnom miru u ovom delu Evrope", precizirao je Jovanović o kojim inicijativama LDP-a je reč.

Jovanović je dodao da ljudi koji danas vode zemlju, kao i mnogi pre njih, "ne umeju da iskorače iz kruga koji sami stvaraju", da uvek "proizvedu duboku krizu iz koje onda navodno nameravaju da izvuku sedam miliona ljudi".

"Uvek se te antikrizne mere završavaju još dubljom krizom, gubicima, deficitom, raspadom penzijskog i zdravstvenog sistema, inflacijom, siromaštvom, izgubljenim generacijama, školom koja decu ove zemlje ne uspeva da pripremi za takmičenje na tržištu rada", izjavio je lider LDP.

Prema rečima Jovanovića, model reformi koji predlaže LDP nije zasnovan na birokratskim i politikantskim idejama preraspodele opšte bede, "kao što to radi sadašnja vlast".

"Njima je trebalo više od deset godina da priznaju da su svi lagali oko Kosova. Danas, ni posle pet godina, nisu u stanju da prihvate i razumeju da je LDP bio fer i u pravu još kada je 2008. godine predlagao oštre, ali poštene, antikrizne mere i reforme", naveo je Jovanović.

Dodao je da LDP sada predlaže isto što je predlagao i pre pet godina - razdvajanje rada od nerada u javnom sektoru, insistiranje na domaćim investicijama, smanjenje birokratskih nadležnosti države, razvoj konkurencije, nisku inflaciju, restrukturiranje javnih preduzeća, oslobađanje privatnog sektora od razornih poreza i nameta.

"LDP predlaže sistemske reforme, odustajanje od nerazumnih subvencija, postepeno sniženje akciza, aranžman sa MMF-om, početak duboke reforme Fonda PIO i zdravstvenog fonda, kao i što brži izlazak države iz privrede. To oni ne mogu da ponude. Da mogu, Srbija danas ne bi bila ovako nesrećna zemlja", izjavio je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.06.2013. 15:13
cuti Cedo ti mi se mnogo sekiras za drzavu i narod,bitno je da si ti napunio dzepove olosu jedan
Sreda 19.06.2013. 14:30
Opet vidi "ružičaste zmajeve" ! Sanjao je nešto pa odlučio da "režira"... Bilo bi dobro da se usvoji SDP-ov predlog izbornog zakona... ako ništa ovaj bi bio ispod cenzusa ... odmorili bi se od teoretisanja dipl režisera (ili šta već)...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online