Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 15.05.2013.
15:58
Beta A

Dačić: Gugl i Epl stižu u Srbiju, poboljšaće nam imidž

Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je uverenje da će američki giganti Epl (Apple) i Gugl zvanično biti prisutni u Srbiji do kraja godine.

Premijer Srbije Ivica Dačić
 

Dačić je to izjavio posle razgovora u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji sa predstavnicima Epla i Gugla kao i sa predstavnicima kompanije Cisko (Cisco) lidera u oblasti mrežnih tehnologija.

"Mi smo se dogovorili da učinimo šve što god možemo da oni budu zvanično prisutni u našoj zemlji", rekao je Dačić i dodao da će jedan od glavnih ljudi Gugla za nekoliko meseci doći u Beograd. Dačić je preneo i da oni moraju da budu prisutni u Beogradu jer je tržište ostavljeno potpuno na milost i nemilost raznim švercerima, što nije dobro ni za Epl ni za Gugl ni za Srbiju kao i da će se poboljšati imidž Srbije dolaskom vodećih kompanija u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija.

"Siguran sam da će do kraja godine i Epl i Gugl biti prisutni u Srbiji", rekao je Dačić.

Što se tiče Ciska, Dačić je ukazao da 60 odsto tehnoloških komunikacija u Vladi Srbije obavlja uz pomoć uređaja te kompanije.

"Mi smo razgovarali o više tema kad je reč o Cisku, digitalizacija televizije to je nešto što nas čeka i što moramo da završimo narednih godina", rekao je Dačić.

On je dodao da treba da se radi i na širokopojasnom internetu kao i na veoma velikim strateškim pitanjima gde je Cisko od velikog značaja Srbiji.

Dačić je ukazao i to da Cisko ima praksu da sam finansira ono što treba da radi, bez kamata, i uz najminimalnije troškove čime pomaže zemljama koje inače ne bi mogle da obave taj posao zbog nedostatka finansija.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.05.2013. 17:06
Zamislite premijera jedne ozbiljne drzave (npr. Engleske, Nemacke, Francuske itd.) koji luta po silikonskoj dolini obilazeci kompanije i kupujuci za vladu softver i nudeci im besplatne prostore da otvore predstavnistva i sl., obecavajuci im veliku dobit. Sta biste mislili o toj drzavi i premijeru, koji se ni u sta ne razume, ali se razmece i blebece, i koji nema nista prece da radi? On "uvodi" (kako to naziva) vodecu komunikacionu tehnologiju u zemlju koja je industrijski i ekonomski unistena, sa rekordnim brojem nezaposlenih, sa standardom ruiniranim, iz koje je vecina stvarnih strucnjaka pobegla, od njih, i gde samo ministri i on kupuju Ejpl racunare (radi ukrasa).
Sreda 15.05.2013. 17:32
Мало нам страних служби и агената па ево још на изволите! Као да смо се продали америма?!?!?!
Sreda 15.05.2013. 17:31
Дачић се све више богати а народ све више сиромашнији . Сви политичари који су дошли на власт после 5 октобра 2000 године су се дебело обогатили . Довели су ЛАЖНУ ДЕМОКРАТИЈУ .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online