Sreda 15.05.2013.
15:58
Beta

Dačić: Gugl i Epl stižu u Srbiju, poboljšaće nam imidž

Premijer Srbije Ivica Dačić
 

Dačić je to izjavio posle razgovora u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji sa predstavnicima Epla i Gugla kao i sa predstavnicima kompanije Cisko (Cisco) lidera u oblasti mrežnih tehnologija.

"Mi smo se dogovorili da učinimo šve što god možemo da oni budu zvanično prisutni u našoj zemlji", rekao je Dačić i dodao da će jedan od glavnih ljudi Gugla za nekoliko meseci doći u Beograd. Dačić je preneo i da oni moraju da budu prisutni u Beogradu jer je tržište ostavljeno potpuno na milost i nemilost raznim švercerima, što nije dobro ni za Epl ni za Gugl ni za Srbiju kao i da će se poboljšati imidž Srbije dolaskom vodećih kompanija u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija.

"Siguran sam da će do kraja godine i Epl i Gugl biti prisutni u Srbiji", rekao je Dačić.

Što se tiče Ciska, Dačić je ukazao da 60 odsto tehnoloških komunikacija u Vladi Srbije obavlja uz pomoć uređaja te kompanije.

"Mi smo razgovarali o više tema kad je reč o Cisku, digitalizacija televizije to je nešto što nas čeka i što moramo da završimo narednih godina", rekao je Dačić.

On je dodao da treba da se radi i na širokopojasnom internetu kao i na veoma velikim strateškim pitanjima gde je Cisko od velikog značaja Srbiji.

Dačić je ukazao i to da Cisko ima praksu da sam finansira ono što treba da radi, bez kamata, i uz najminimalnije troškove čime pomaže zemljama koje inače ne bi mogle da obave taj posao zbog nedostatka finansija.

2024 © - Vesti online