Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 02.05.2013.
04:52
Pink, Novi magazin A

Prioriteti vlade - zapošljavanje i investicije

Prvi potpredseednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prioritet Vlade u narednom periodu biti zapošljavanje i dovođenje novih investitora i dodao da se radi na projektu izgradnje fabrike silicijumskih čipova sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, čija realizacija bi bila veoma značajna za Srbiju.

Građani očekuju posao i veće plate: Aleksandar Vučić
 

"Radimo na tome i borimo se i ako bismo to uspeli da završimo mi bismo, da kažem, 20 do 30 osto problema koje Srbija danas ima rešili", rekao je Vučić intervjuu za TV Pink.

On je naveo da je izgradnja te fabrike bila ideja njegovog prijatelja šeika Muhameda bin Zajeda koji je to prvi pomenuo i koji se interesovao za ekonomsku situaciju u Srbiji i izneo to kao ideju koja bi pomogla Srbiji. Prvi potpredsednik je rekao da se na tome radi, da se pronalaze stručnjaci koji bi mogli da iznesu taj posao i posebno da to budu domaći stručnjaci.

Vučić je rekao da se očekuje da posle određenih bankarskih garancija stigne iz UAE i prvi novac u neku od fabrika namenske industrije i da to bude u narednim danima realizovano.

On je rekao da na Prvi maj, praznik rada, može da poruči da građani mogu da očekuju da će posle rešavanja krupnih političkih pitanja, borbe protiv korupcije i kriminala...vlada biti potpuno posvećena napretku ekonomije i dovođenju većeg broja investitora. Najvažnije je olakšavanje investitorima da uđu u našu zemlju i lakše ulažu novac, poručio je Vučić.

"To će biti priotitetni zadatak Vlade Srbije u narednom periodu i neće biti važnijeg posla za Vladu Srbije od zapošljavanja ljudi i angažmana za dovođenje investitora… Uveren sam da ćemo i na tom teškom poslu pokazati napredak i rezultate u narednom periodu", rekao je Vučić.

Na pitanje šta Srbija dobija datumom za početak pregovora sa EU Vučić je ocenio da dobijanjem datuma neće odmah teći med i mleko, ali da će biti bolje nego što je danas.

"Srbija će dobiti priliku da zajedno sa svim normalnim zemljama učestvuje u takmičenju za privlačenje investicija", rekao je Vučić i dodao da već ima najava značajnih investitora koji bi došli u Srbiju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.05.2013. 07:55
A sto se tice zaposljavanja mladih, naravnooooo, odmah ce poceti da se bave tim problemom, cim se mnistar Krkobabic probudi iz dremeza, ali to mora nezno, i stigne datum, bez toga naravno nista ne moze ni da se otpocne. A ideja o fabrici silicijumskih cipova, zamislite, je genijalna, nju je njegov licni prijatelj seik dobio u napadu inteligencije, u pauzi od krkanluka, pipkanja mlade pratnje i ispijanja sljivovice. To ide u paketu sa konjima, sokolovima, fudbalskim klubovima i slonovskom bio-travom na vojvodjanskim poljima.
Četvrtak 02.05.2013. 12:56
Resenje za Srbiju lezi u jedoj prostoj recenici:"Urediti ceo privredni sistem Srbije po uzoru na Ante Markovicev iz 1990". Zasto se stide da kopiraju Markovica? Pa on je preko noci od propale Yuge napravio zemlju cuda i prosperiteta. Nazalost padom Berlinskog zida usledio je talas separatizma pretvarjuci velike drzave u male, a one odcepl;jene u banana republike-drzave. Neko jednostavno nije zeleo da gleda kako jedna komunisticka zemlja pocinje da postaje Eldorado na tlu Evrope. Dinkic, Tabakovicka, Dacic i Vucic stalno igraju neke igre iznenadjenja, da svako ko je emotivan od silnih iznenadjenja mora da zapati:cir na zelucu, infarkt, mozdani udar..U duhu rijalitija kazem:NAPOLJE IZ VLADE!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online